Chytili muža, ktorý mal v Budapešti odpáliť nálož s klincami

TA3 TASR
20.10.2016 13:17

Maďarská Ústredná vyšetrovacia prokuratúra oficiálne potvrdila zadržanie muža podozrivého zo spáchania septembrového budapeštianskeho atentátu, informoval spravodajský server 24.hu.

"Podozrivý je maďarským občanom a nemá záznamy v trestnom registri. Trestný čin spáchal sám a existovali obavy, že sa môže pripravovať na ďalší útok," povedal hlavný prokurátor Imre Keresztes.

Podľa jeho vyjadrenia vyšetrovanie prípadu pokračuje aj po zadržaní podozrivého. Zadržaný podal sťažnosť na konanie prokuratúry a odmietol vypovedať. Polícia zase iniciovala jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Podozrivého zadržali Príslušníci maďarského Centra boja proti terorizmu v stredu po 16.00 h v meste Keszthely v Zalianskej župe, zaznelo na mimoriadnej tlačovej konferencii v Budapešti.

Komando zadržalo mladého muža pri jeho vozidle na Ulici Ferenca Csíka. Pyrotechnici najskôr skontrolovali auto, potom policajti urobili u neho aj domovú prehliadku, dodal šéf TEK János Hajdú.

Páchateľ položil 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia. Za dolapenie páchateľa vypísala polícia odmenu desať miliónov forintov (približne 32.600 eur). Prípad vyšetruje Národný vyšetrovací úrad ako pokus o viacnásobnú vraždu.

Témy: Budapešť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok