Prieskumy favorizujú Clintonovú, pred Trumpom má výrazný náskok

TA3 ČTK
18.10.2016 16:43

Podpora Hillary Clintonovej pred prezidentskými voľbami naďalej stúpa. Ukazuje to najnovší prieskum verejnej mienky. Demokratka má podľa neho voči svojmu rivalovi Donaldovi Trumpovi jeden z najväčších náskokov od získania kandidatúry.

Demokratická kandidátka na prezidentku Spojených štátov Hillary Clintonová vedie nad svojím republikánskym rivalom Donaldom Trumpom o 12 percentuálnych bodov, čo je od jej oficiálneho získania kandidatúry jeden z najväčších náskokov. V ankete, ktorú uskutočnila univerzita v Monmouthe, vyše 60 percent voličov vyhlásilo, že obvinenia Trumpa zo sexuálneho obťažovania žien sú zrejme pravdivé.

Clintonová v novo zverejnenom prieskume medzi Američanmi rozhodnutými ísť voliť získala podporu 50 percent, zatiaľ čo za realitného magnáta sa postavilo 38 percent respondentov. Zvyšok hlasov pripadol iným kandidátom. Päť percent získal Gary Johnson. V rovnakom septembrovom prieskume viedla Clintonová nad Trumpom v pomere 46 ku 42 percentám.

"Clintonová zvýšila svoj náskok medzi registrovanými voličmi, ale hlavný rozdiel medzi výsledkami z tohto a minulého mesiaca je to, že medzi jej priaznivcami rastie nadšenie, takže viac z nich chce hlasovať, kým záujem Trumpových zástancov o voľby klesá," uviedol anketový inštitút univerzity.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok