Explózia chemičky BASF v Nemecku má najmenej dve obete

TASR TA3
17.10.2016 14:51

Chemický koncern BASF potvrdil po explózii a požiaroch v areáli firmy v Ludwigshafene druhú obeť. Obaja mŕtvi boli podľa doteraz známych poznatkov spolupracovníkmi spoločnosti.

Explózia nastala v potrubí

Šesť ďalších osôb utrpelo ťažké zranenia, počet osôb s ľahšími zraneniami nie je definitívne známy, ide však o najmenej jedného človeka. Na zozname nezvestných zostávajú ešte dve osoby.

K výbuchu došlo v riečnom prístave na potrubí, ktorým sa prepravujú tekuté plyny z cisternových lodí do výrobných zariadení koncernu.

Varovali obyvateľov

Na mieste zasahovali hasiči a záchranári, ako aj špeciálne operačné jednotky, ktoré vydali varovanie, že výbuch môže mať za následok únik škodlivých splodín do ovzdušia a zníženie viditeľnosti v okolí rozľahlého komplexu chemických závodov.

Presnú príčinu explózie a následných požiarov objasní až vyšetrovanie, polícia podľa prvých informácií nepredpokladá, že by išlo o teroristický čin. "Urobíme, prirodzene, maximum pre to, aby sme sa príčinu dozvedeli čo najskôr," citovala tlačová agentúra DPA slová jedného z vedúcich predstaviteľov koncernu Uweho Liebelta, ktorý vyjadril sústrasť pozostalým a spoluúčasť rodinám zranených i nezvestných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok