Voľby v Čiernej Hore vyhrala vládna strana, kurz na západ sa nemení

TA3 SITA
17.10.2016 09:33

V parlamentných voľbách v Čiernej Hore zvíťazila vládna Demokratická strana socialistov premiéra Mila Djukanoviča. Na konto si pripísala asi 41-percentnú voličskú podporu.

Čierna Hora sa bude aj naďalej usilovať o členstvo v NATO a Európskej únii, uviedol staronový čiernohorský premiér Milo Djukanovič po tom, ako si jeho Strana demokratov Čiernej hory zabezpečila víťazstvo v nedeľných parlamentných voľbách.

"S našimi 36 mandátmi... a spolu s našimi tradičnými partnermi bude mať koalícia za európsku budúcnosť Čiernej Hory nepochybne najmenej 42 kresiel," povedal Djukanovič, ktorého strana má v 81-člennom parlamente väčšinu od roku 1991, keď sa v Čiernej Hore konali prvé demokratické voľby. "Len čo budú oznámené oficiálne výsledky, začneme rokovania s našimi partnermi a čoskoro zostavíme novú vládu," dodal dlhoročný čiernohorský premiér. 

Djukanovič je s krátkymi prestávkami pri moci už 25 rokov, a to buď ako prezident, alebo predseda vlády. V roku 2006 doviedol svoju krajinu k úplnej nezávislosti po tom, ako po rozpade Juhoslávie patrila do štátneho zväzu Srbsko a Čierna Hora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok