NHL: Rozhodol gól v posledných sekundách. Florida vyhrala nad Bostonom a postúpili do finále Východnej konferencie

18.5.2024 07:25

Hokejisti Floridy Panthers sa prebojovali do finále Východnej konferencie zámorskej NHL. V šiestom stretnutí 2. kola play off zvíťazili na ľade Bostonu Bruins 2:1 a sériu vyhrali 4:2 na zápasy. O triumfe hostí rozhodol 93 sekúnd pred koncom tretej tretiny obranca Gustav Forsling. Florida sa v konferenčnom finále stretne s New Yorkom Rangers.

Stars_Avalanche_Hockey340965.jpg
TASR/AP

"Nie som hráč, ktorý by strieľal víťazné góly. Väčšinu času sa venujem bráneniu, takže je fajn skórovať a pomôcť tímu vyhrať. Napriek tomu sa budem aj naďalej viac venovať defenzíve," povedal Forsling, ktorý v závere zápasu prekonal brankára Jeremyho Swaymana po predchádzajucej strele Antona Lundella. Švédsky zadák má na konte päť gólov v 48 zápasoch play off v kariére.

Boston viedol od konca prvej tretiny, keď sa presadil český útočník Pavel Zacha a strelil svoj prvý gól vo vyraďovačke. V druhej perióde však v drese vlaňajšieho finalistu Stanleyho pohára vyrovnal Lundell a mal asistenciu aj pri víťaznom zásahu v koncovke duelu. Brankár hostí Sergej Bobrovskij predviedol 22 úspešných zákrokov. Prvý zápas finále Východnej konferencie je na programe v noci na štvrtok na ľade New Yorku Rangers (2.00 SELČ).

NHL - 2. kolo play off

semifinále Východnej konferencie - 6. zápas:

Boston Bruins - Florida Panthers 1:2 /konečný stav série: 2:4, Florida postúpila/

semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

Colorado Avalanche - Dallas Stars 1:1 po tretej tretine /stav série: 2:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok