Poliaci dlho vzdorovali Američanom, výhru si však odnášajú USA. Najvýraznejšie v stretnutí zažiaril Tkachuk

17.5.2024 23:10

Hokejisti USA zvíťazili nad Poľskom 4:1 v piatkovom zápase "slovenskej" B-skupiny MS v Ostrave. Nováčik elitnej kategórie dlho vzdoroval favoritovi, ktorý otvoril skóre až v polovici zápasu. V stretnutí najvýraznejšie zažiaril americký kapitán Brady Tkachuk, ktorý sa bilanciou 1+3 podieľal na všetkých góloch svojho tímu. Jedným z čiarových rozhodcov bol Slovák Oto Durmis.

Czech_Republic_Ice_Hockey_Worlds339806.jpg
TASR/AP

Američania nastúpia na svoj predposledný zápas v základnej skupine v nedeľu od 16.20 h proti Kazachstanu, Poliaci budú hrať v sobotu o 16.20 h s Nemeckom.

Priebeh zápasu

Poliaci vstúpili do zápasu nebojácne a v prvej tretine hrali s Američanmi vyrovnanú partiu. V 3. minúte sa nakrátko radovali z gólu Wronku, no Američanom vyšla trénerská výzva na ofsajd. Poliaci si v prvej tretine trikrát zahrali presilovku, ale nedokázali prekvapiť súpera. Veľkou oporou Poliakov bol brankár Murray, ktorý zmaril viacero sľubných príležitostí súpera a najväčší potlesk zožal v druhej tretine po efektnom zákroku lapačkou po strele Nelsona.

Zámorský tím v druhej časti zvýšil aktivitu, súpera v nej prestrieľal 25:5 a prevahu potvrdil aj gólmi. V 31. minúte zakončil Kesselring prečíslenie troch proti dvom a v závere druhej časti Tkachuk dotlačil puk do bránky - 0:2. Aj tretia tretina bola o prevahe USA. V jej úvode si prvý gól na MS pripísal Caufield - 3:0. V 47. minúte Pasiut strelou spomedzi kruhov zmazal čisté konto brankára Augustinea. Posledné slovo mal Caufield, ktorý v 50. minúte zakončil situáciu po chybnej rozohrávke Murrayho.

Témy: hokej USA Poľsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok