Nenávistná rétorika vedie k nenávistným činom, reaguje prezidentka. Útok na premiéra označila za útok na demokraciu

15.5.2024 17:26

Nenávistná rétorika, ktorej sme v spoločnosti svedkami, vedie k nenávistným činom. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

prezidentka Zuzana Čaputová
TASR/Jaroslav Novák

Nevynášajte rýchle súdy

Nazvala to útokom na demokraciu. Akékoľvek násilie je podľa jej slov neakceptovateľné. Požiadala, aby sa nevynášali v súvislosti s aktuálnou situáciou rýchle súdy.

"Som šokovaná, všetci sme šokovaní, z hrozného a zákerného útoku na premiéra Roberta Fica. Stalo sa niečo, vážnosť čoho si zrejme ešte ani nedokážeme uvedomiť alebo to nedokážeme obsiahnuť. Fyzický útok na predsedu vlády je predovšetkým útok na človeka, ale je to aj útok na demokraciu," uviedla hlava štátu vo vyhlásení v prezidentskom paláci.

Pozrite si celé vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej.

Vyzvala na zastavenie nenávistnej rétoriky. Polícia podľa jej slov určite prinesie viac informácií. "Dovtedy prosím nevynášajme rýchle súdy a myslime na to najdôležitejšie. A to je v tejto chvíli jediné, aby sa Robert Fico čo najskôr zotavil," uzavrela.

Prezidentka Zuzana Čaputová reagovala na atentát na premiéra.png ta3/Diana Štrusová Prezidentka Zuzana Čaputová reagovala na atentát na premiéra.png
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok