Rusi majú v bojoch na severe Ukrajiny taktický úspech. Nepozerajú sa na straty, oznámil generálny štáb

13.5.2024 08:16

Ruské jednotky majú v bojoch o mesto Vovčansk na severe Charkovskej oblasti taktické úspechy, operačná situácia tam je zložitá a dynamicky sa mení.

Dnes to k situácii na fronte v Charkovskej oblasti, kde Rusi v piatok zahájili novú ofenzívu, uviedol generálny štáb ukrajinskej armády.

Rusko nehľadí na straty

"Bojuje sa o pohraničné mesto Vovčansk. Nepriateľ do útoku nasadil značné sily v počte až do piatich práporov a nepozerá sa na vlastné straty," citovali z oznámenia ukrajinského generálneho štábu ukrajinské médiá. Kyjev tvrdí, že za jeden deň ruská armáda v tomto úseku frontu prišla o sto ľudí, tieto údaje však nemožno nezávisle overiť.

Generálny štáb tiež uviedol, že ukrajinská armáda pokračuje v "stabilizácii situácie" a že jednou z hlavných priorít pre ňu zostáva zachovanie životov vojakov.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť reportáž o tom, ako Rusi pritvrdili na mesto Charkov.

Rusko tvrdí, že od piatku v pohraničnej časti Charkovskej oblasti dobylo deväť dedín, Kyjev ale počas víkendu informoval, že útoky odráža a že o dediny bojuje.

Rusko útočí aj hlbšie v Charkovskej oblasti, vrátane samotného Charkova, ktorý je druhým najväčším mestom na Ukrajine. Ten býva často terčom raketových alebo dronových útokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok