Fínski hokejisti si na MS pripísali prvé víťazstvo. Britov deklasovali 8:0

12.5.2024 14:48

"Suomi" po postupnom rozbehu zlomili v druhej tretine piatimi gólmi odpor súpera a totálne ovládli dianie na ľade. Hetrikom sa blysol Oliver Kapanen.

Fínsky brankár Harri Säteri
AP Photo/Petr David Josek

Briti odolávali takmer celú prvú tretinu 

Fíni mali podľa očakávania od úvod prevahu, no Briti dokázali v prvej tretine ešte tlmiť ich ofenzívne snahy. Favorit však bol trpezlivý, čakal na svoju šancu a tá prišla v 17. minúte, keď Kapanen šikovným tečom Kaskiho strely otvoril skóre.

V druhej časti severania využili, že súper mal ďalej striedačku, dlhým držaním puku ho vyšťavili a začali mu zasadzovať jeden gólový úder za druhým. Na 2:0 zvýšil ďalším úspešným tečom Puljujärvi, tretí zásah pridal v presilovke Innala. Potom už Fíni totálne ovládli dianie na ľade, v útočnom pásme predvádzali prihrávkový kolotoč a kombináciami dusili Britov.

V závere tretiny uzavrel poltucet Määttä. "Suomi" ďalej kontrolovali priebeh a v tretej časti ešte prikrášlili triumf. Na 7:0 zvýšil Lehtonen a v 53. minúte zavŕšil svoj hetrik Kapanen.

Ďalší program

Fínov čaká ďalší zápas v pondelok, o 16.20 h narazia na Nórov. Briti, ktorí čakajú na prvý bod na šampionáte, sa v stredu o 20.20 stretnú so Švajčiarskom.

Fínsko - Veľká Británia 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)

Góly: 17. Kapanen (Kaski, Oksanen), 22. Puljujärvi (Kaski, Oksanen), 25. Innala (Granlund, Pakarinen), 33. Riikola (Puljujärvi, Oksanen), 37. Kapanen (Puljujärvi, Granlund), 39. Määttä (Granlund), 47. Lehtonen (Helenius, Granlund), 53. Kapanen (Määttä, Oksanen)

Rozhodovali: Ansons (Lot.), M. Holm (Švéd.) - DURMIS (SR), Lundgren (Švéd.), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 15 433 divákov

Fínsko: Larmi - Lehtonen, Määttä, Kaski, Rissanen, Saarijärvi, Riikola, Mattila, Vittäsmaki - Puustinen, Granlund, Helenius - Puljujärvi, Kapanen, Oksanen - Jormakka, Hyry, Innala - Pakarinen, Björninen, Jaaska

Veľká Británia: Bowns - Mosey, Batch, Phillips, O´Connor, Jones, Halbert, Richardson, Tetlow - Dowd, Neilson, Lake - Curran, Perlini, Kirk - Betteridge, Lachowitz, Critchlow - Duggan, Davies, Shudra

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok