Ide o útok zo strany Ukrajiny? V ruskom Belgorode sa čiastočne zrútila obytná budova, najmenej zahynulo 15 ľudí

ta3/čtk
12.5.2024 11:44 , Aktualizované: 13.5.2024 09:08

V ruskom Belgorode sa čiastočne zrútila viacpodlažná obytná budova. Najmenej 15 ľudí prišlo o život, ďalších 15 utrpelo zranenie. Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov na sieti Telegram napísal, že príčinou nešťastia je útok z Ukrajiny.

Na záberoch z miesta je vidieť panelový dom s mnohometrovou dierou uprostred. "Mesto Belgorod a Belgorodská oblasť boli vystavené masívnemu ostreľovaniu ozbrojenými silami Ukrajiny," uviedol Gladkov.

"V dôsledku priameho zásahu strelou do bytového domu sa celý jeden vchod od desiateho poschodia po prvý zrútil," dodal gubernátor.

V Belgorodskej oblasti, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou, dnes opakovane platil letecký poplach.

Podľa oficiálnych údajov sú medzi obeťami aj dve deti — 1,5-mesačné dieťa a 16-ročný chlapec; 18 ľudí utrpelo zranenia.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal trestné konanie vo veci teroristického útoku. Ukrajinská strana obvinenia zo zodpovednosti za útok zatiaľ oficiálne nekomentovala.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že o "barbarskom" raketovom útoku Ukrajiny na bytový dom v meste Belgorod bol informovaný aj ruský prezident Vladimir Putin.

Asi hodinu po náraze sa zrútilo aj podkrovné podlažie a strecha, nachádzajúca sa nad zničeným vchodom, v dôsledku čoho utrpeli traja záchranári zranenia rôzneho stupňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok