Na Apple sa valí vlna kritiky za reklamu nového tabletu. Netrafili sme sa, ospravedlňuje sa spoločnosť

11.5.2024 05:45

Americká spoločnosť Apple sa ospravedlnila za reklamu na svoj najnovší iPad Pro, ktorá rozrušila mnohých umelcov a zákazníkov. Spoločnosť tiež uviedla, že reklamu nebude vysielať v televízii, ako pôvodne plánovala, informovala agentúra Bloomberg.

Apple_APP_Store_Antitrust_Tussle315291.jpg
TASR/AP

Ničenie ľudských zručností

Reklama, ktorá zobrazuje hydraulický lis drviaci rôzne predmety, ako sú hudobné nástroje, televízory, knihy, fotoaparáty a plechovky s farbou, vyvolala na sociálnych sieťach odpor.

Video malo demonštrovať, ako sa do najnovšieho iPadu podarilo vtesnať kreativitu. Viacerí kritici však tvrdili, že reklama v skutočnosti zobrazuje, ako technológia ničí kreativitu. Herec Hugh Grant ju dokonca označil za "ničenie ľudských zručností".

Netrafili sme sa

Viceprezident spoločnosti Apple pre marketingovú komunikáciu Tor Myhren vo vyhlásení pre časopis AdAge uviedol, že kreativita je v DNA spoločnosti Apple a pre spoločnosť je mimoriadne dôležité navrhovať produkty, ktoré ju podporujú.

"Naším cieľom je vždy oslavovať nespočetné množstvo spôsobov, akými sa používatelia vyjadrujú a realizujú svoje nápady prostredníctvom iPadu. Týmto videom sme sa netrafili a je nám to ľúto," dodal.

Reklama má na konte generálneho riaditeľa Tima Cooka na sociálnej sieti X viac ako 56 miliónov zobrazení. Pod ňou sa objavilo množstvo negatívnych reakcií. Jeden používateľ napísal, že ho reklama účinne presvedčila, že k životu potrebuje menej technológií, iní uviedli, že nenávidia produkty Apple alebo že reklama na nich mala opačný účinok, ako spoločnosť chcela.

Vylepšený iPad Pro

Apple má vlastný marketingový tím, ktorý vytvára mnohé reklamy spoločnosti. Na niektorých kampaniach spolupracuje aj s Media Arts Lab. Nie je jasné, či reklamu na iPad Pro vytvorila spoločnosť Apple alebo agentúra.

Spoločnosť Apple v utorok predstavila tablet s novým čipom určeným na úlohy umelej inteligencie. Snaží sa tak dobehnúť veľkých technologických rivalov v pretekoch o dominanciu v oblasti nových technológií. Nový iPad Pro má podľa vyhlásenia spoločnosti vylepšený displej a je doteraz najtenším produktom spoločnosti Apple.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok