Unikátna príležitosť pre zberateľov či fanúšikov motošportu. V dražbe môžu získať hodinky legendárneho Schumachera

ta3/ČTK
9.5.2024 15:34

Tridsať rokov po prvom víťazstve Michaela Schumachera v pretekoch Formuly 1 jeho rodina draží vo švajčiarskej Ženeve osem jeho náramkových hodiniek, z ktorých niektoré boli vyrobené na zákazku exkluzívne pre legendárneho automobilového pretekára, ktorý sa stále nezotavil z vážneho zranenia hlavy z roku 2013. O aukcii, ktorá sa uskutoční 13. mája v Ženeve, informovala agentúra DPA.

Michael Schumacher
Profimedia

Schumacher bol veľkým milovníkom a zberateľom unikátnych kusov hodiniek. Cena jedného kusu sa odhaduje na 150 000 až dva milióny švajčiarskych frankov (od 153 000 eur do 2 047 000 eur), uviedol pre agentúru DPA expert na hodinky Remi Guillemin z aukčného domu Christie's.

"Bez ohľadu na to, koho zápästie budú hodinky zdobiť, vždy si bude môcť dobre uvedomiť, že patrili Michaelovi, jednému z najlepších pretekárov všetkých čias," povedal Guillemin pre DPA.

Pozvali aj rodinu

Aukcia sa koná necelých 40 kilometrov od rodinného domu Schumacherovcov pri Ženevskom jazere. Samotný Schumacher sa na verejnosti neobjavil od vážnej nehody na lyžiach koncom roka 2013, po ktorej upadol do kómy. Rodina nehovorí o tom, ako sa mu v súčasnosti darí.

"Samozrejme, že sme rodinu pozvali na aukciu," povedal Guillemin. Ťažko však očakávať, že sa v aukčnej sále hotela Four Seasons des Bergues objaví jeho manželka Corinna alebo deti Gina-Maria či Mick, ktoré teraz samy pretekajú.

Darček od Todta

Dražiť sa bude napríklad model hodiniek od výrobcu F.P. Journe s červeným ciferníkom, typickým pre Schumacherovu pretekársku stajňu Ferrari, so symbolmi jeho siedmich titulov majstra sveta.

Bol to vianočný darček od vtedajšieho šéfa tímu Ferrari Jeana Todta. Odhadovaná cena modelu sa pohybuje od jedného do dvoch miliónov frankov.

Športová legenda

Michael Schumacher bol jedným z najlepšie platených športovcov na svete. Časopis Forbes odhadol jeho príjem počas aktívnej kariéry na celkovú sumu jednej miliardy dolárov. Dá sa predpokladať, že Schumacher ju dobre investoval.

Dlhé roky bol tvárou poradenskej firmy zameranej na bohatých klientov. Rodina vlastní okrem iného nehnuteľnosti vo Švajčiarsku, na Malorke a v USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok