Hrozivý nález u slovenského vodiča. Rakúski colníci objavili v kufri auta desiatky šteniat v zúboženom stave

ta3/ČTK
9.5.2024 13:02

Tridsať šteniatok objavili colníci pri náhodnej kontrole osobného auta so slovenskými evidenčnými číslami v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Muž predložil sfalšované očkovacie osvedčenia pre zvieratá, ktoré boli príliš mladé na to, aby mohli byť prepravované, informovala tlačová agentúra APA.

profimedia-0654264984.jpg
Profimedia (ilustračné foto)

Šteniatka boli natlačené v klietkach a boli v "mimoriadne zlom zdravotnom stave", uviedlo vo štvrtok vo vyhlásení rakúske ministerstvo financií. Štyridsaťšesťročnému vodičovi zo Slovenska hrozí vysoká pokuta.

Desiatky šteniat

Colníci zastavili vozidlo so šteniatkami koncom apríla na diaľnici A2 v smere do Talianska, pričom pri kontrole mali podozrenie na silný zápach moču a zvratkov a nariadili vodičovi otvoriť batožinový priestor. V ňom bolo v 12 klietkach natlačených 30 šteniat, ktoré boli zrejme určené na predaj. Colníci šteňatá zhabali, aby veterinár mohol určiť ich skutočný vek, ktorý bol príliš nízky na prepravu.

Šteniatka nájdené v kufri, rôznych plemien, ako napríklad Gavalieršpaniel Kráľ Karol, trpasličí jazvečík, maltézsky psík, francúzsky buldoček a pudlík, boli odovzdané miestnemu útulku pre zvieratá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok