VIDEO: Iskry, dym a Boeing v problémoch. Pri pristávaní sa lietadlu nevysunul podvozok, zasahovať museli hasiči

ta3
9.5.2024 05:30

Posádka nákladného Boeingu 767 spoločnosti FedEx zažila v stredu nepríjemné pristátie. Lietadlo odletelo z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla a bez predného podvozku pristálo v Istanbule. O incidente informoval predstaviteľ tureckého ministerstva dopravy.

GNCpQ_nWcAAtWyC (1).jpeg
X / NEXTA

Pri komplikovanom pristávaní sa nikto nezranil a úrady začali vyšetrovanie. Pilot pred pristátím upozornil kontrolnú vežu, že sa mu nedarí vysunúť predný podvozok. Letisko preto zalarmovalo záchranné zložky, ktoré lietadlo čakali na pristávacej dráhe. 

Pilotovi sa podarilo ostať na pristávacej ploche. Po náraze prednej časti lietadla začali spod Boeingu lietať iskry. Stroj začal dymiť, no hasiči rýchlo aplikovali penu, aby nedošlo k tragédii, informujú novinky.cz.

Boeing v problémoch

Pri lietadlách spoločnosti Boeing v poslednom čase došlo k viacerým incidentom. Začiatkom januára sa lietadlu 737 MAX 9 počas letu uvoľnil panel na mieste núdzových dverí. 

V marci pristálo lietadlo Boeing 737-800 na letisku v americkom Oregone bez časti vonkajšieho plášťa. V rovnakom mesiaci stratil Boeing 777 po štarte koleso a pri náraze do zeme poškodil niekoľko áut. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako pri kontrole našli v lietadle Boeing 737 MAX uvoľnené skrutky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok