Slovensko v generálke pred majstrovstvami sveta v hokeji s USA. Slafkovský aj Cehlárik skórovali, na výhru to nestačilo

ta3/TASR
7.5.2024 18:32 , Aktualizované: 7.5.2024 22:30

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v záverečnom prípravnom zápase pred MS s USA 2:6. V Bratislave prehrávali v prvej tretine 0:2, gólmi Juraja Slafkovského a Petra Cehlárika síce vyrovnali na priebežných 2:2, no favorizovaní hostia strhli víťazstvo na svoju stranu.

Slovenskí hokejisti nastúpili v utorok na svoj záverečný prípravný zápas pred MS proti USA v bránke so Samuelom Hlavajom. V pozícii náhradníka bol pripravený Matej Tomek. Tréner Craig Ramsay poslal do hry osem obrancov, v zostave nefiguroval Rayen Petrovický.

Prvýkrát v záverečnej príprave nastúpili obrancovia Martin Fehérváry, Peter Čerešňák, František Gajdoš a Patrik Koch a aj útočníci Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček a Juraj Slafkovský, ktorého tréneri zaradili do prvého útoku k Marekovi Hrivíkovi a Petrovi Cehlárikovi. V pozícii trinásteho útočníka bol Samuel Takáč.

Slováci zakončili zápasom s USA prípravné obdobie pred MS, v ktorom odohrali dokopy osem stretnutí. V úvode záverečnej prípravy dvakrát zdolali Švajčiarsko (3:0, 5:3), Nemecku podľahli 3:7 a následne nad ním triumfovali 5:4 po predĺžení a po dvoch prehrách s Českom (2:4, 1:4) si poradili s Poľskom 6:1.

Niektorí pôsobili unavene

Po zápase povedal tréner slovenského výboru Craig Ramsey: "Som rád, že nás preveril taký kvalitný súper. Pred zápasom pribudlo do nášho mužstva viacero hráčov a niektorí počas duelu pôsobili unavene. Náš výkon v prvých dvoch tretinách sa mi páčil, v tretej bol cítiť úbytok síl. Som hrdý na všetkých hráčov, ktorí sa zapojili do záverečnej prípravy. Teraz sa začína tá najdôležitejšia práca."

Slovensko - USA 2:6

Góly: 19. Slafkovský (Fehérváry, Hrivík), 25. Cehlárik (Nemec, Fehérváry) - 7. Farabee (Leonard, Smith), 10. Boldy (Gaudreau, Werenski), 27. Eyssimont (Kessel, Hughes), 50. Tkachuk (Hughes, Zegras), 57. Eyssimont (Kessel, Hughes), 60. Hayes. Rozhodovali: Stano, Žák - D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 41. Augustine namiesto Lyona (USA), 9258 divákov (vypredané).

Jeden prípravný zápas

Pre Američanov to bol jediný prípravný zápas pred šampionátom. Mužstvá Slovenska a USA sa stretnú aj v základnej skupine MS, ich duel je na programe v pondelok 13. mája o 16:20.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok