Prelomil mlčanie. Huliak priznal, odkiaľ mal ako "obyčajný chlap z dediny" 200-tisíc eur, ktoré požičal SNS na volebnú kampaň

Rudolf Huliak požičal SNS vyše 200-tisíc eur, informovali o tom Aktuality. Poslanec Markíze povedal, že peniaze získal zo zmeniek z jeho podnikania, Aktualitám tvrdil, že cez zmenky požičal známym a tí mu to pred voľbami vrátili.

Huliak
TASR/Martin Baumann

Vo vlaňajšom majetkovom priznaní Huliak uviedol hnuteľný majetok a hotovosť spolu vo výške asi 100-tisíc eur. Strane tak poskytol dvojnásobok.

Markíze v pondelok povedal, že peniaze získal zo zmeniek z jeho podnikania. “Vy nemáte povinnosť dať do majetkového priznania zmenky,“ uviedol pre televíziu Huliak. 

Nominant SNS pre Aktuality poskytol vyjadrenie, v ktorom tvrdí, že “počas svojho života vraj zarobil dosť peňazí, časť z nich požičal cez zmenky a pred voľbami ich získal späť“.

Pozrite si archívnu reportáž o nominácii Huliaka na ministra životného prostredia:

Vedľajšie príjmy

V roku 2003 spoluzakladal firmu Profilak. Podľa portálu sú však tržby posledných desať rokov nízke. Pred dvoma rokmi na základe Finstatu zarobila firma 1200 eur. “Celý život som si zarábal v lakovni, ktorú som sám aj viedol. Zarobil som nemalé peniaze a tieto som rôzne investoval, ako napríklad do pôdy a nehnuteľností, o čom svedčí aj moje majetkové priznanie,“ povedal Huliak. Ako uviedol poslanec, za predaj apartmánu v Donovaloch získal 190-tisíc eur.

Tiež tvrdí, že pred voľbami mu vraj známi vracali požičané peniaze. “Veľakrát som požičal peniaze svojim známym prostredníctvom inštitútu zmenky a pred voľbami som sa obrátil na svojich dlžníkov, ktorí sa pre tento účel s radosťou zmobilizovali,“ dodal Huliak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok