Kúpa NOTA BENE bez hotovosti: Podpora ľudí v sociálnej tiesni je opäť o niečo jednoduchšia

6.5.2024 11:05

Nota Bene.jpg
Facebook/NOTA BENE

Skúsenosti ukazujú, že predajcom sa vďaka prijímaniu bezhotovostných platieb zvyšujú tržby až o pätinu. 

Bezhotovostná platba v dvoch mestách

Ľudia najmä vo väčších mestách pri sebe nosia hotovosť stále menej. Práve s ospravedlneniami, že pri sebe bankovky alebo mince skrátka nemajú a používajú len kartu, sa predajcovia obľúbeného časopisu NOTA BENE stretávajú v posledných rokoch oveľa častejšie. 

„Vybavili sme celkom 120 predajcov časopisu NOTA BENE jednoduchými platobnými terminálmi, aby okoloidúci mohli zaplatiť tak, ako sú zvyknutí – kartou, mobilom alebo hodinkami. Novinku si zatiaľ môžu ľudia vyskúšať v Bratislave a v Piešťanoch, ale veríme, že do budúcna sa nám ju podarí dostať aj do ďalších miest. Vieme, že aj zdanlivá drobnosť, ako je možnosť prijímať bezhotovostné platby, môže ľuďom v sociálnej tiesni významne pomôcť,“ hovorí Jana Lvová, generálna riaditeľka Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Inšpirácia zo susedného Česka

Skúsenosti zo susedného Česka jednoznačne ukázali, že predajcom, ktorí začali prijímať platby kartou, sa zvýšili tržby: v prvých mesiacoch dokonca o 43 percent, za celý rok sa nárast ustálil na 18 percentách. Pouličné časopisy navyše vďaka novinke začali kupovať aj ľudia, ktorí sa pri predajcoch predtým ani nezastavili.

„Pouličný časopis NOTE BENE je jedinečný projekt, vďaka ktorému si ľudia bez domova dokážu uchovať nezávislosť a sebestačnosť. A tiež neoceniteľný pocit, že na svoju ťažkú situáciu nie sú sami. Viac ako 90 % predajcov si prostredníctvom predaja dokáže zabezpečiť strechu nad hlavou a vymaniť sa z pouličného bezdomovectva. Takto vieme môžeme ponúknuť ešte jednoduchší a rýchlejší spôsob platby. Kupujúcim bude odmenou nielen dobrý pocit, že pomohli konkrétnemu človeku, ale aj kvalitné čítanie,“ zdôrazňuje Nina Beňová, výkonná riaditeľka organizácie Proti prúdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok