Na kuriérsku spoločnosť sa sťažovali firmy aj zákazníci. Jedného z konateľov zadržala polícia, čaká ho väzenie

ta3
6.5.2024 11:25

Polícia zadržala a poslala za mreže jedného z konateľov spoločnosti. Miloš Melník sa niekoľko týždňov ukrýval pred výkonom trestu.

ROZHOVOR: Ľudia nás považujú za poskokov, aj nám nadávajú. Kuriér opísal, ako fungujú pred Vianocami
Profimedia

Krajský súd v Žiline vydal príkaz na zadržanie odsúdeného ešte 12. marca 2024. Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Dolnom Kubíne vyhlásilo pátranie o osem dní neskôr, priblížil portál Plus jeden deň.

Vydaný zatykač

"Krajský súd v Žiline vydal dňa 12. 3. 2024 príkaz na zadržanie odsúdeného a dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Na základe tohto rozhodnutia bol neskôr vydaný zatýkací rozkaz, ktorý bol následne zrušený, keďže odsúdený bol dodaný do výkonu trestu odňatia slobody a teda dôvod na jeho vydanie pominul," potvrdil zástupca hovorcu Krajského súdu v Žiline Radoslav Piecka.

"Výkon trestu odňatia slobody bol odsúdenému Milošovi Melníkovi nariadený Krajským súdom v Žiline vo výmere 3 roky na základe rozsudku Okresného súdu Námestovo, v spojení s rozsudkom Krajského súdu v Žiline o neosvedčení, pre zločin lúpeže," píše sa v uznesení.

Pozrite si archívnu reportáž z novembra 2023, v ktorej sme vás informovali o problémoch spoločnosti:

Problémová spoločnosť

Firma 123 kuriér vznikla v roku 2012 ako rodinná firma na Slovensku. V médiách sa spomínali viaceré problémy v súvislosti s firmou. Vznikla aj facebooková skupina, v ktorej sa zhromaždili viacerí poškodení - dodávatelia či odoberatelia.

V prípade kuriérskej spoločnosti vedie Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin sprenevery, uviedol portál Plus jeden deň.

Zároveň v novembri 2023 spoločnosť na svojej oficiálnej stránke vydala vyjadrenie o „podraze“ a „pokuse o nepriateľské prevzatie základnej činnosti spoločnosti" v spolupráci s manažmentom spoločnosti, priblížil web Startitup.

Spoločnosť sme kontaktovali prostredníctvom call centra firmy, k prípadu sa bližšie nevyjadrila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok