Premiér Fico pristál v Azerbajdžane: Rokovať budú o dovoze plynu a podpore slovenských podnikateľov

ta3/TS Úrad vlády SR
6.5.2024 09:55 , Aktualizované: 6.5.2024 17:19

Predseda vlády SR Robert Fico v pondelok 6. mája 2024 odcestoval na oficiálnu návštevu Azerbajdžanu. Počas návštevy Baku sa premiér Robert Fico v utorok (7. mája) stretne s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom, s ktorým bude rokovať o prehĺbení bilaterálnych vzťahov s dôrazom na ekonomickú spoluprácu.

Témou stretnutia budú aj možnosti dovozu azerbajdžanského plynu do Slovenskej republiky. Predseda vlády SR spolu s prezidentom Azerbajdžanu podpíše deklaráciu o strategickom partnerstve medzi Slovenskou republikou a Azerbajdžanom. Na stretnutí bude taktiež podpísaná dohoda o spolupráci v oblasti obranného priemyslu medzi ministrami obrany Slovenska a Azerbajdžanu.

Nepocestuje sám 

Spolu s premiérom Robertom Ficom cestuje do Azerbajdžanu aj skupina podnikateľov, ktorí budú v Baku rokovať o spolupráci medzi slovenskými a azerbajdžanskými firmami.

Ide o prvú zahraničnú cestu premiéra do krajiny mimo Európskej únie, ktorej cieľom je podpora slovenskej ekonomiky a rozvoj bilaterálnych vzťahov so štátmi, ktoré majú vysoký ekonomický potenciál. S predsedom vlády odcestuje na zahraničnú cestu aj ministerka hospodárstva Denisa Saková, minister zahraničných vecí Juraj Blanár a minister obrany Robert Kaliňák. 

Premiér Robert Fico úspešne pristál na letisku v Baku:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok