VIDEO: V Martine sa zrútil vetroň, narazil do elektrickej rozvodne a začal horieť. Neprežil skúsený pilot

ta3/TASR
4.5.2024 20:42 , Aktualizované: 5.5.2024 09:15

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Na mieste niekoľko hodín prebiehal zásah záchranných zložiek, situáciu komplikoval požiar. Uviedla to hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Havarovalo do rozvodne

Hovorkyňa operačného strediska dodala, že na linku 155 zavolali hasiči. Na miesto nehody vetroňa vyslali ambulancie rýchlej zdravotnej i lekárskej pomoci.

Podľa informácii TV Markíza sa obeťou leteckého nešťastia stal 63-ročný muž, skúsený pilot, ktorý v minulosti riadil veľké dopravné lietadlá.

Žilinská krajská hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová konkretizovala, že vetroň spadol na trafostanicu. "Na mieste nehody aktuálne zasahuje osem hasičov zo staníc v Martine a v Žiline s tromi kusmi techniky," povedala.

Po páde sa malo lietadlo vznietiť. Havarovať malo do elektrickej rozvodne, píše web zilinak.sk. Na miesto sa presunuli aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.

Pozrite si video od Lenky Huňorovej Galuščákovej:

Vypadla elektrina

Podľa informácií ta3 očití svedkovia krátko pred nehodou videli nízko letiaci vetroň. Po náraze do trafostanice, ktorá je mimochodom v rekonštrukcii, nakrátko vypadla na okolitých sídliskách elektrina. Vo výťahoch uviazlo aj niekoľko osôb.

Trafostanica je len pár kilometrov od letiska v Tomčanoch odkiaľ vzlietajú vetrone. ta3 zistila, že tam práve prebieha plachtárska medzinárodná súťaž Fatraglide 24.

Zaregistrovaných je takmer 50 pilotov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska.

"Vzhľadom na skutočnosť, že na mieste prebiehajú prvotné úkony, nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Tie poskytneme, keď to situácia dovolí," uvádza v tlačovej správe žilinská polícia.

Pozrite si ďalšie video z nehody od Lenky Huňorovej Galuščákovej:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok