Každoročná hokejová horúčka je späť. Slováci sa pokúsia so silným kádrom prekvapiť celý svet (+prehľad zápasov a ankety)

ta3/Patrik Mindžák
10.5.2024 00:00

Majstrovstvá sveta v hokeji sa nezadržateľne blížia. Šampionát vypukne už o niekoľko hodín. Slovenskí hokejisti doň vkročia s najsilnejším kádrom za posledné roky. Prišli až ôsmi hráči zo zámoria. Očakávania Slovákov sú tak vysoké, možno až ašpirujúce na medailové stupne. Pozrite si prehľad duelov, ktoré naši hokejisti odohrajú v základnej skupine a konečnú súpisku na MS v Česku.

Majstrovstvá sveta v Česku vypuknú už dnes, v piatok 10. mája o 16:20 dvomi duelmi. Na ľad vybehnú hokejisti Švajčiarska a Nórska. Slovákov však viac zaujíma stretnutie v Ostrave; práve naši hokejisti odohrajú neďaleko našich hraníc prvý duel na šampionáte proti Nemecku.

Následne majú deň voľna. V nedeľu 12. mája nastúpia už o 12:20 proti Kazachstanu.

O ďalší deň, v pondelok 13. mája nastúpia proti doteraz najsilnejšiemu súperovi - USA. Duel sa začne o 16:20. S Američanmi odohrali aj prípravný duel v Bratislave, ktorý sa skončil víťazstvom USA 6:2.

v stredu 15. mája si opäť zahráme s Poliakmi, ktorých sme v príprave zdolali 6:1. Sily si zmeriame o 20:20.

Potom si naši hokejisti oddýchnu, ďalšie stretnutie ich čaká v sobotu 18. mája o 20:20 proti Francúzom.

O deň neskôr, v nedeľu 19. mája o 20:20 vyzvú Lotyšov.

Základnú skupinu ukončia zápolením so Švédmi. Zápas sa uskutoční v utorok 21. mája o 20:20.

Z oboch skupín postúpia do štvrťfinále najlepšie štyri tímy. Tie sa vyraďovacím spôsobom pobijú o titul majstra sveta.

Anketa

Budete sledovať majstrovstvá sveta v hokeji?

Celkovo hlasov: 70

Prehľad prípravných duelov pred majstrovstvami sveta:

11.4. - Slovensko 3:0 Švajčiarsko

12.4. - Slovensko 5:3 Švajčiarsko

18.4. - Nemecko 7:3 Slovensko

20.4. - Nemecko 4:5pp Slovensko

26.4. - Slovensko 2:4 Česko

27.4. - Slovensko 1:4 Česko

3.5. - Slovensko 6:1 Poľsko

7.5. - Slovensko 2:6 USA

V príprave naši hokejisti odohrali osem stretnutí, z toho sa radovali v štyroch prípadoch. Rovnaký počet zápasov nezvládli a prehrali.

Záverečná nominácia SR na MS v Česku (10.-26. mája):

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice), Martin Fehérváry (Washington Capitals), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils)

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok