Helena Vondráčková v ta3: Nepripúšťa si hviezdne maniere. Okrúhliny na hudobnej scéne oslavuje veľkolepým turné

ta3/Kristína Górová
29.4.2024 10:47

Láska k umeniu je ako šťastné manželstvo. Diamantovú svadbu na hudobnej scéne oslavuje popová diva Helena Vondráčková. Čaká ju veľké turné a ako sama hovorí: "Bude to jízda". V relácii Téma sme privítali českú speváčku Helenu Vondráčkovú.

00A91C18-1F69-441A-B215-D81F9302C155.jpeg
ta3/Laura Kamody

Česká legenda oslavuje 60 rokov na hudobnej scéne. „Je to hrôza,“ reagovala na otázku, aké emócie v nej vyvoláva toto číslo. „Nedá sa nič robiť, je to realita, takže to človek musí brať tak, ako to je,“ uviedla s úsmevom.

Svoj úspech berie s pokorou. Dôležité je, aby človek ostal nohami na zemi. Spomenula slová, ktoré jej pripomínala babička: „Helenka, vyzerá to, že budeš slávna, ale nezabudni, aby ti to neprerástlo cez hlavu.“

Podľa vlastných slov sa toho vždy držala a do dnešného dňa si nepripúšťa hviezdne maniere. „Mám rada prirodzenosť, ľudí, prírodu a svoju prácu,“ priznala hudobná diva.

Veľkolepé turné

Okrúhliny na hudobnej scéne oslavuje veľkolepým turné, v rámci ktorého prebrázdi aj Slovensko. „Je to senzačné, ale trochu náročné,“ prezradila. „Lietadlá, autovlaky, vlak a autá – proste všetko striedame.“ 

Vystúpenie Vondráčkovej si užili fanúšikovia v Michalovciach, Prešove, Liptovskom Mikuláši či Nitre. Tešiť sa na ňu môžu aj fanúšikovia v Košiciach, Starej Ľubovni či Bardejove.

Obzvlášť sa teší do Banskej Bystrice, kde zvykla vystupovať s orchestrom Gustava Broma na hudobnej prehliadke Banskobystrické zvony. „Banskú Bystricu mám rada, teším sa tam. A hlavne odtiaľ mám teraz nového psíka,“ hovorí česká speváčka.

Všetky koncerty sú už takmer vypredané. „Snáď len Martin a Banská Bystrica má nejakú rezervu,“ uviedla.

„Zatiaľ čo sme boli, tak ľudia boli absolútne nadšení, z čoho som mala veľkú radosť, tak dúfam že to tak bude až do konca,“ prezradila Vondráčková.

Špeciálny narodeninový koncert

Počas turné oslávi aj svoje narodeniny a pripravuje špeciálny koncert. „Chystáme koncert s Leošom Marešom v pražskej O2 Aréne,“ oznámila. Lístky na spomínaný koncert sa vypredali do pár hodín, čo jej spravilo radosť. „To je ozaj veľký darček,“ okomentovala.

Ako však vraví, poteší ju každá maličkosť. „Poteší ma každé pekné slovo, milý list, ktorých dostávam mnoho, či žiadosť o fotku alebo autogram. Poteší ma aj psíček, aj to, keď mám okolo seba ,báječných' ľudí, priateľov – a to mám,“ povedala.

Jej vášňou sú nielen zvieratá, ale aj záhrada. „Pre mňa je to ohromný relax, keď môžem v záhrade pracovať. Mňa to baví, je to krásne vypnutie od všetkého pracovného diania,“ dodala.

Celý rozhovor s Helenou Vondráčkovou si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok