Stredoškoláci si vyskúšali, aké je to byť v koži Druckera, Šimečku či Dolinkovej. Zasadli do parlamentných lavíc

ta3/Michaela Fratričová
29.4.2024 10:56 , Aktualizované: 29.4.2024 16:11

V pondelok sa uskutočnil 3. ročník študentskej modelovej konferencie na Slovensku. Je to projekt, ktorý organizuje konferencie pre stredoškolákov v štýle zasadania parlamentu.

Modelový parlament Slovenska

V NR SR začali modelový parlament s hodinou otázok za účasti povereného predsedu národnej rady Petra Žigu, ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša, ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej a ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáša Druckera, podpredsedu Michala Šimečku a poslanca Jána Horeckého.

"Na našej konferencii si účastníci môžu vyskúšať, aké je to byť poslancom parlamentu. Prostredníctvom rôznych aktivít si rozvinú svoje debatné schopnosti, kritické myslenie, a zlepšia si svoj prehľad o aktuálnych témach, ktoré sa riešia na Slovensku," tvrdia organizátori.

Ako prebieha konferencia?

Na konferencii MPS sú účastníci rozdelení do strán a výborov. V rámci výborov debatujú o aktuálnom dianí na Slovensku a o problémoch, ktoré našu krajinu trápia.

Po vytvorení návrhov zákonov sa uskutoční zasadnutie parlamentu. Jednotliví poslanci (študenti) v mene svojich strán predložia návrhy zákonov, ku ktorým sa následne môžu vyjadrovať ostatní poslanci, a predkladať pozmeňovacie návrhy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok