Huliak na rokovaní výboru pre pôdohospodárstvo hajloval. Poslanec sa obhajuje, že fotografia je vytrhnutá z kontextu

ta3/Lenka Klobučníková
25.4.2024 18:14

Poslanec parlamentu Rudolf Huliak (SNS) sa v stredu na výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie pozdravil nacistickým pozdravom. Na zábery upozornili europoslanec hnutia Slovensko Peter Pollák a politik SaS Miroslav Žiak.

Huliak
ta3/Miroslav Žiak

Kamera v parlamente

Nahrávka z výboru ukazuje, ako sa Huliak rozpráva s poslancom Michalom Sabom (PS) a následne zahajluje.

„Vždy som bojoval proti extrémistom. Nie je možné, aby priamo v budove parlamentu niekto používal takéto gestá. A ešte tento človek kandiduje aj do Bruselu. Naozaj chceme, aby nás takýto človek zastupoval?! Vyzývam poslanca Huliaka na okamžité vysvetlenie,“ napísal na Facebooku Pollák.

Huliak svoje správanie vysvetlil tak, že fotografia a záznam z kamier sú vytrhnuté z kontextu. Chcel poukázať na staršiu fotografiu poslanca Saba, kde hajloval. Ako prvý fotografiu so Sabom zverejnil na Telegrame extrémista Daniel Bombic.

Vyjadrenie Saba

„Nesmierne ma mrzí táto situácia. Bola to reakcia na ľudí, ktorí reprezentujú a podporujú konkrétnu, mne odpornú, ideológiu a zároveň snaha o ich zosmiešnenie. Je dôležité dodať aj to, že fotografia nebola verejná,“ cituje PS pre Dnes24 vyjadrenie poslanca Michala Saba s tým, že kto ho pozná, musí byť jasné, že to, čo je podsúvané s fotografiou, nemá nič spoločné so súčasnosťou.

Fajčenie v parlamente

Pred niekoľkými dňami Huliaka prichytili, ako v budove parlamentu fajčí a dym dýcha do nádoby s kvetmi. Tvrdil, že sa snaží dokázať, že vďaka CO2 mu rastlina lepšie rastie. „Snažím sa dokázať to, že tá rastlinka mi tam lepšie z toho rastie. To je celé,“ tvrdil poslanec.

„No takto si my tu žijeme. V súzvuku CO2 a rastlinka nám krásne rastie,“ povedal Huliak.

V budove parlamentu je zakázané fajčiť.

Cigaretový dym však neobsahuje len CO₂. Je v ňom viac než 4-tisíc chemických látok vo forme častíc a plynov, píše portál Zdravie. Najzávažnejšími škodlivými látkami v cigaretovom dyme sú okrem karcinogénov nikotín, decht, oxid uhoľnatý (CO) a oxidanty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok