Jedna z najznámejších pamiatok v Paríži už nie je to, čo bývala. Na kabarete Moulin Rouge sa zrútila vrtuľa

ta3/TASR
25.4.2024 09:22 , Aktualizované: 25.4.2024 12:40

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to miestni hasiči.

Príčina pádu vrtule nebola bezprostredne známa. Na záberoch na sociálnych sieťach je vidieť vrtuľu ležiacu na zemi, pričom niektoré z jej lopatiek boli v dôsledku pádu mierne ohnuté.

Lopatky zrejme spadli na ulicu a zničili tiež svetelný nápis kabaretu. Incident sa stal medzi druhou a treťou hodinou v noci, uviedla stanica BFM-TV. Podľa zdroja agentúry AFP sa lopatky zrútili po konci prevádzkovej doby kabaretu. Trosky boli odstránené ráno okolo ôsmej hodiny.

„Je to prvý incident tohto druhu od založenia 6. októbra 1889,“ upozornil podnik. V roku 1915 však priestory kabaretu vážne poničil požiar. Podľa vedenia Moulin Rouge kontrolujú veterný mlyn pravidelne technici, ktorí si však nevšimli žiadne závady.

Svetoznámy kabaret Moulin Rouge (Červený mlyn), na ktorého streche je umiestnený skutočný červený veterný mlyn, sa nachádza na severe Paríža a je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

Je známy ako rodisko tanca kankán. Otvorili ho bratia Ollerovci. Podnik má otvorené celý rok a organizuje dve predstavenia denne. Každý rok ho podľa odhadov navštívi približne 600-tisíc ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok