Voráček ukončil aktívnu kariéru. Vedel, že viac hrať už nedokáže, uprednostnil čas s rodinou

ta3
23.4.2024 15:32

Hokejista Jakub Voráček oznámil ukončenie kariéry. Jeden z najlepších českých hokejistov to prezradil už v marci v exkluzívnom rozhovore s Martinou Jandovou pre reláciu Showtime na štadióne v Kladne, kde sa fotil pre charitatívnu kampaň svojej nadácie počas karlovarského filmového festivalu, píše cnn.iprima.cz.

voráček
Profimedia

Prezradil, že si pre svoj zdravotný stav nemôže dovoliť hrať ďalšie zápasy. Nič však neľutuje, naopak, je rád, že má viac času na svoju rodinu, píše český portál.

Rodák z Kladna sa tento rok pripojil k Jaromírovi Jágrovi, aby mu pomohol s prípravou tímu. "Začal som pomáhať s A tímom. Jarda mi zavolal v septembri, či by som nemohol pomôcť. Tak som sa rozhodol, že to skúsim na čiastočný úväzok. Veľmi ma to baví. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale na ľad už chodiť nemôžem," povedal Voráček.

"Je to kvôli mojej hlave a zraneniu. Jednoducho sa to skončilo, ale to je súčasť hokejovej kariéry. Jedného dňa sa skončí a niekde inde sa začne niečo nové," poznamenal a dodal, že utrpel 12 otrasov mozgu. "Štyri boli akoby vážne, osem bolo menších," načrtol pre cnn.iprima.cz.

Mám viac času na svoje deti a na svoj život všeobecne, priblížil. "Môžem žiť sám za seba. Na hokej a svoju kariéru budem spomínať v dobrom."

"Nebolo ťažké prijať, že je koniec. Vedel som, že to nedokážem. A ak niečo nefunguje, nemá zmysel sa tým trápiť. Neľutujem sa, keď sa mi niečo nepodarí. Tak to jednoducho je. Život nie je len o hokeji, cítil som to tak počas celej kariéry. Odohral som pätnásť rokov a viac ako tisíc zápasov, som šťastný. Je čas robiť niečo iné," dodal Voráček pre český web.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok