Čaputová sa lúči s východným Slovenskom. Študenti košického gymnázia ju privítali dlhým potleskom

ta3/Katarína Cimborová
23.4.2024 14:48 , Aktualizované: 23.4.2024 16:30

Približne stovka študentov košického Gymnázia Poštová 9 privítala v utorok prezidentku Zuzanu Čaputovú v škole s dlhým potleskom. Návštevou košického prezidentského sídla sa odchádzajúca prezidentka lúči aj s východným Slovenskom.

V utorok Zuzana Čaputová už absolvovala rozlúčkové stretnutie s primátorom Košíc Jaroslavom Poláčekom. V stredu navštívi Starú Ľubovňu a Zborov v okrese Bardejov.

Čaputovej návšteva

"V rámci jedného ročníka sa venujú podnikaniu, veľmi praktickým zručnostiam a vedomostiam - ako založiť firmu, ako identifikovať produkt, ako ho vyrobiť a ako ho umiestniť na trhu, až po záver firmy. Znova mám ten istý pocit, ktorý mám vždy tu na východe - ale aj v iných častiach, že na Slovensku máme skvelých ľudí, skvelých mladých a perspektívnych ľudí. To, čo predviedli, bolo nápadité, užitočné pre spoločnosť, múdre, unikátne a životaschopné z hľadiska umiestnenia na trhu," povedala.

V rámci svojho prezidentského úradovania na východe Slovenska podľa vlastných slov zažila množstvo stretnutí, ktoré jej utkveli v pamäti - či už z oblasti biznisu, mimovládnych organizácií, charity alebo v súvislosti s rôznymi verejnými inštitúciami.

"Východ je naozaj niečím špecifický, je nesmierne životaschopný. Ľudia tu prinášajú špecifickú kvalitu, a preto sem vždy rada chodím. Aj mediálne máme možnosť trošku pritiahnuť pozornosť na tú unikátnosť, ktorá tu takisto je," povedala.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok