Maďarský veľkoklub má získať ruského sponzora. Niektoré európske kluby sa od neho dištancovali

ta3
23.4.2024 14:10

Ferencváros Budapešť sa cez víkend stalo majstrom už po šiesty raz v rade a ich zmluva s najväčšou ruskou štátnou spoločnosťou Gazprom má ešte zvýšiť ich finančnú prevahu nad ostatnými tímami v lige. Avšak od konfliktu na Ukrajine kluby a UEFA rušia zmluvy s Gazpromom, píše maďarská verzia Denníka N.

Ferencváros Budapešť
X/Ferencvárosi TC

Fradi, ako znie prezývka Ferencvárosu, majú výbornú finančnú pozíciu nielen v Maďarsku, ale aj v okolitých krajinách, a okrem profesionálnej práce dosiahli aj úspechy v medzinárodných pohároch. Teraz sa snažia toto prvenstvo posilniť sponzorskou zmluvou, ktorá vyvolá pochybnosti, píše Napunk.

Najprv sa v denníku National Sport objavila správa bez uvedenia mena, že Fradi už takmer rok rokuje s "globálnou spoločnosťou so záujmami vo viacerých odvetviach" a že zmluva by mohla byť podpísaná v najbližších týždňoch.

O dva dni neskôr Blikk napísal, že je verejným tajomstvom, že touto globálnou spoločnosťou je Gazprom.

Ruský gigant sa v maďarskom futbale doteraz neangažoval, ale je známy po celom svete svojimi futbalovými dotáciami. Po ruskej invázii na Ukrajinu však stratil množstvo obchodných partnerov a teraz hľadá nových v krajinách, ktoré sú ochotné s nimi podpísať zmluvy, pripomína Napunk.

Gazprom ako najväčší svetový producent zemného plynu je už 15 rokov sponzorom dresov napríklad nemeckého Schalke 04.

Plamene Gazpromu sa dali vidieť aj pred prenosmi Ligy majstrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok