Ministerstvo životného prostredia sa dohodlo s majiteľmi pozemkov v blízkosti skládky v bratislavskej Vrakuni na ich odkúpení

ta3/TS MŽV
23.4.2024 14:07

Envirorezort tak po intenzívnych rokovaniach s vlastníkmi pozemkov uzavrel kúpne zmluvy na odkúpenie takmer 7 300 štvorcových metrov pozemkov do vlastníctva štátu s dvomi spoločnosťami za vyše 113-tisíc eur.

Pozemky
TASR,Prezídium Policajného zboru
ilustračná fotka

Podľa podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu dobiehame neschopnosť Budaja, ktorý vlastnou vinou nevyvlastnil pozemky pod envirozáťažou. „Predošlé vedenie rezortu pod Budajom nezaplatilo načas poplatok za vyvlastnenie pozemkov, čím spôsobili odklad projektu sanácie. Súčasné vedenie envirorezortu uskutočňuje aktívne kroky na vyhodnotenie celkovej právnej a finančnej situácie ohľadom riešenie situácie s envirozáťažou vo Vrakuni,“ zdôraznil Taraba.

Kúpna cena pozemkov, ktoré ministerstvo na kúpilo od spoločností JAN.SON, s.r.o. a FISEBI, s.r.o., bola odvodená od znaleckého posudku, ktorý v septembri minulého roka vypracovala Slovenská technická univerzita v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok