VIDEO: Desivé zábery z Malajzie. Počas nácviku prehliadky sa zrazili dva vojenské vrtuľníky

ta3/ČTK
23.4.2024 06:49

Desať mŕtvych si vyžiadala zrážka dvoch vojenských vrtuľníkov v Malajzii. Vrtuľníky sa zrazili vo vzduchu počas nácviku prehliadky vojenského námorníctva, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie malajzijského námorníctva.

sdf.png
reprofoto: X / SHORT NEWS

Zahynulo všetkých desať členov posádok oboch helikoptér, ktoré sa zrazili pri základni Lumut v štáte Perak na západe krajiny, uviedlo námorníctvo.

"Bolo potvrdené, že všetky obete zahynuli na mieste. Telá boli prevezené do nemocnice na základni Lumut na identifikáciu," dodalo vyhlásenie.

Nikto neprežil

Zrážka si vyžiadala životy desiatich členov posádok oboch strojov. Ich smrť potvrdili vojenskí lekári, uviedol podľa agentúry AFP hovorca záchranárov.

Jeden z vrtuľníkov odrezal rotor druhého, než oba stroje narazili do zeme, napísal server BBC News s odvolaním sa na zábery z miesta nehody. Na palube jedného vrtuľníka bolo sedem ľudí, v druhom stroji tri. Jeden stroj sa zrútil na bežeckú dráhu, druhý do blízkeho bazéna.

Nevie sa o nikom, kto by zrážku prežil, dodal portál. Podľa správ na sociálnych sieťach sa zrazili vrtuľníky Agusta Westland AW139 a Eurocopter Fennec, dodala televízia NST.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok