Útok na nič netušiacich ľudí. Útočníci narazili autom do skupiny ľudí v Jeruzaleme, to však nebolo všetko

ta3/ČTK
22.4.2024 10:55

Traja ľudia boli zranení, keď do nich dnes ráno v Jeruzaleme úmyselne narazili automobilom. Útočníci sa potom pokúsili na ľudí strieľať, ale neúspešne, uviedla agentúra AP s odkazom na vyhlásenie polície.

V Jeruzaleme vybuchli dve bomby. Vyžiadali si obeť aj zranených, mohli ich nastražiť Palestínčania
TASR/AP
Ilustračná snímka.

Vodič a spolujazdec z miesta utiekli. Podľa polície boli o niečo neskôr chytení, keď sa ukrývali v zatvorenom obchode v blízkosti miesta incidentu, informuje server The Times of Israel.

Ľahké zranenia

Útok sa stal dnes ráno v severovýchodnej časti Jeruzalema. Zo záberov kamier je vidieť, ako auto nabehlo do skupiny stojacich ľudí. Podľa polície utrpeli traja ľudia ľahké zranenia. Po náraze z vozidla vystúpili dvaja muži.

Tí sa zrejme pokúsili na ľudí v okolí strieľať improvizovanou zbraňou, ktorá však zlyhala, píše izraelská tlač. Z miesta potom utiekli. Traja mladí muži boli s ľahkými zraneniami prevezení do nemocnice a podľa izraelskej tlače môžu byť ešte dnes prepustení.

Útok sa stal v prvý deň významného židovského sviatku Pesach, ktorý pripomína biblický príbeh vyvedenia izraelského ľudu Mojžišom z útlaku egyptského otroctva. Podľa tlače sú zranení ortodoxní židia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok