Česi predstavili maskotov pre tohtoročné hokejové majstrovstvá. Ide o dobre známu dvojicu

ta3/Martin Belej
19.4.2024 19:28

Tohtoročnými maskotmi na majstrovstvách sveta v hokeji bude dvojica králikov z klobúka - Bob a Bobek. Vystriedajú tak ježka Spikyho z minuloročného hokejového šampionátu v Lotyšsku a Fínsku.

Bob a Bobek 2015 MS
TASR/Michal Svítok
Bob a Bobek sú na ľadovej ploche pred zápasom základnej B-skupiny Slovensko - Rusko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 10. máj 2015.

Usporiadatelia hokejového šampionátu z Česka zvolili rovnaký motív maskotov ako pred deviatimi rokmi, a to dvojicu známych králikov. Rozdiel, oproti tým z minulosti, bude vo farbe dresu. Modrú vystrieda červená, približuje Sportnet.

Reprezentujú majstrovstvá

„Maskoti nereprezentujú národný tím, ale celý svetový šampionát. Preto si oblečú úplne nové dresy s logom šampionátu,“ uviedol generálny sekretár MS Vladimír Šafařík pre IIHF. 

Predseda pražského organizačného výboru Petr Bříza tiež hovorí o náročnom hľadaní riešenia, ktoré spĺňa požiadavky vzťahu ku krajine, fanúšikom, hokeju a pôsobeniu maskotov. "Bob a Bobek to všetko spĺňajú," hovorí Bříza.

MS v hokeji 2024

Reprezentanti jednotlivých krajín si zmerajú sily na ľade v Česku. Hostiť budú mestá Praha a Ostrava, a to od 10. do 26. mája. Slováci si zahrajú v B skupine.

Pozrite si reportáž o slovenskej reprezentácii na MS v hokeji 2024:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok