Hokejisti chcú opäť zdolať Nemcov. Budú ťažšie zdolateľní ako Švajčiari, myslí si Frühauf

ta3/TASR
17.4.2024 11:17

Hokejisti Nemecka sú pre slovenskú hokejovú reprezentáciu najčastejší súper v tejto sezóne. Stretli sa spolu v novembri v Landshute na Nemeckom pohári a potom aj vo februári v dvojzápase vo Zvolene. Tento týždeň spolu odohrajú ďalšie dva duely a zverenci Craiga Ramsayho si v nich chcú vylepšiť štatistiky. Vo všetkých troch stretnutiach zvíťazili.

slovensko reprezentácia
TASR/František Iván

Lepšia bilancia

V Landshute 2:1 po góloch Mateja Kašlíka a Lukáša Cingela, vo Zvolene 5:2 a 4:3 po predĺžení. Predtým s Nemeckom prehrali v Trenčíne v príprave na MS v Rige 3:4 po predĺžení.

„Myslím si, že sa to teraz nebude líšiť od zápasov, ktoré sme s nimi odohrali. Budú hrať to isté, budú dohrávať súboje,“ povedal Kašlík.

Dvadsaťjedenročný útočník sa v tejto sezóne presadil proti tomuto súperovi dvakrát a chcel by sa aj do tretice: „Samozrejme bol by som rád, ale dôležitejšie bude, ak budeme víťaziť. Začali sme prípravu dobre, verím, že v tom budeme pokračovať. Mne sa proti Nemecku hrá dobre, je to hlavne o korčuľovaní, čo je moja prednosť.“

Celkovo odohrali Slováci proti Nemecku 76 duelov, v 41 zvíťazili, jeden skončil remízou a 34 v prospech Nemcov. Skóre je aktívne v prospech slovenských hokejistov 189:171.

Mnoho fyzických stretov

Zverenci Harolda Kreisa odohrali minulý týždeň dva zápasy proti Čechom. V prvom prehrali 2:4 a v druhom 0:3.

„Videl som tie zápasy a musím povedať, že nás čaká minimálne rovnako kvalitný súper, akým bolo Švajčiarsko. Nemci budú rýchli, na čo sme v minulých rokoch neboli zvyknutí a majú kvalitu. Čaká nás výborný tím a bude možno ešte ťažšie zdolateľný ako Švajčiari. Očakávam viac fyzických stretov, pre nás to budú veľmi kvalitné zápasy v príprave na MS,“ uviedol asistent trénera SR Peter Frühauf.

Prvý zápas je na programe vo štvrtok 18. apríla o 19.30 v Kaufbeurene, odveta sa uskutoční o dva dni neskôr o 17.00 v Augsburgu.

Nemci sa ešte v príprave na MS stretnú s Rakúskom (25.4. a 27.4.) a s Francúzskom (4.5. a 6.5.). Slovákov čaká 26. a 27. apríla dvojzápas s Českom v Trenčíne a Bratislave, potom sa v Žiline stretnú 3. mája s Poľskom a v generálke na svetový šampionát privítajú 7. mája v Bratislave výber USA.

Program zápasov v Nemecku

18. apríla, 19.30 h: Nemecko - SLOVENSKO (Kaufbeuren)

20. apríla, 17.00 h: Nemecko - SLOVENSKO (Augsburg)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok