Fico bol na kontrolnom dni na rezorte zdravotníctva. V Prešove má vyrásť nová nemocnica

ta3/Soňa Búranová/TASR
15.4.2024 11:19 , Aktualizované: 15.4.2024 12:03

Premiér Robert Fico bol na kontrolnom dni na rezorte zdravotníctva. Oznámil, že vláda sa chystá postaviť novú vojenskú nemocnicu v Prešove. Zdravotnú starostlivosť bude poskytovať nielen vojakom, ale aj civilným občanom. Spadať bude pod ministerstvo obrany. 

Rozhodne vláda

Vláda bude o tom, či v Prešove vznikne nová nemocnica, rozhodovať v stredu 17. apríla. Ak to odsúhlasí, ministrovi obrany Robertovi Kaliňákovi to podľa Fica "uvoľní ruky" a môže sa začať výstavba.

"Ministerka v stredu predkladá materiál, kde uvoľňujeme ruky ministrovi obrany na to, že bude môcť pristúpiť od stredy tohto týždňa, ak to na vláde schválime, ku všetkým potrebným opatreniam, ktoré sa týkajú výstavby nového vojenského zdravotníckeho komplexu," informoval Fico.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková zároveň verí, že vláda do konca mesiaca prijme rozhodnutie o novej národnej univerzitnej nemocnici v Bratislave. "V priebehu možno týždňa - dvoch by som chcela na vládu predstaviť aj tento koncept," vyhlásila na spoločnom tlačovom brífingu.  

Nedostatočné financie do zdravotníctva

Fico tiež skonštatoval, že rezort nie je financovaný dostatočne. S ministerkou riešil štyri dôležité témy, a to sociálny dialóg so zdravotníkmi, zadlženosť nemocníc, poskytovanie zdravotnej starostlivosti na ambulantnej aj nemocničnej úrovni a s tým súvisiace čerpanie peňazí z plánu obnovy.

Poslednou témou bolo vzdelávanie a s tým súvisiaci problém s nedostatkom lekárov či sestier v našom zdravotníctve.

Pozrite si tlačovú besedu Roberta Fica po kontrolnom dni na ministerstve zdravotníctva.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok