NHL: Kariérne maximum pre Fehérváryho, na ľade strávil vyše 27 minút. Tatar sa vrátil do zostavy a hneď asistoval

ta3/TASR
14.4.2024 07:44

Hokejisti Washingtonu zdolali v zámorskej NHL Tampu Bay 4:2. Vďaka triumfu sa posunuli na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Capitals majú rovnaký počet bodov ako Detroit a Philadelphia a jednobodový náskok pred Pittsburghom. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 27:06 minút a vytvoril si kariérové maximum. Jeho krajan Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy Seattlu a pripísal si bod za asistenciu. Kraken však podľahli Dallasu 1:3.

Lightning_Capitals_Hockey247007.jpg
TASR/AP

Slovenský útočník vynechal uplynulé tri zápasy a bez bodu bol sedem duelov. Na ľade Dallasu prihral Kailerovi Yamamotovi, ktorý v 55. minúte prekonal Jakea Oettingera.

V akcii bol aj Juraj Slafkovký, slovenský útočník nebodoval. Jeho Montreal prehral v kanadskom derby na ľade Ottawy 4:5 po nájazdoch.

Okrem Fehérváryho sa vo Washingtone predstavil aj obranca Erik Černák. Odohral 15:19 minút a pripísal si sedem bodyčekov. Bodovo naprázdno tentoraz vyšiel najproduktívnejší hráč súťaže Nikita Kučerov.

V zostave New Jersey nechýbal obranca Šimon Nemec, no jeho tím nestačil na Philadelphiu, prehral s ňou tesne 0:1. Domáci brankár Samuel Ersson mal 20 úspešných zákrokov, triumf „letcov“ zariadil Travis Konecny.

Auston Matthews z Toronta strelil svoj 69. gól v sezóne, no Maple Leafs prehrali doma s Detroitom 4:5 po predĺžení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok