Vo veku 83 rokov zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli. Preslávil sa spoluprácou s filmovými hviezdami

ta3
12.4.2024 21:59 , Aktualizované: 12.4.2024 22:24

Taliansky módny návrhár Roberto Cavalli zomrel v piatok vo Florencii vo veku 83 rokov. Informovali o tom zahraničné tlačové agentúry. Cavalli bol známy svojou spoluprácou s filmovými hviezdami ako Brigitte Bardotová a Sophia Lorenová. Jeho móde bol blízky jeho excentrický štýl a potlače inšpirované prírodou.

Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA je Cavalli už dlhší čas chorý a jeho stav sa v posledných dňoch zhoršil. Pred rokom sa jedna z najvýraznejších postáv talianskej módy druhej polovice 20. storočia stala po šiesty raz otcom.

Kedy sa dostal do povedomia

Cavalli sa dostal do povedomia v 70. rokoch 20. storočia vďaka spolupráci s filmovými herečkami a jeho štýl, ktorý bol opakom minimalizmu, si neskôr podľa agentúry AFP dokázal získať mladšie celebrity, ako sú Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Naomi Campbell a Lady Gaga.

Cavalliho značka sa však nevyhla finančným problémom, ktoré v 21. storočí sužovali iné talianske módne domy. V roku 2015 Cavalli predal 90 % kapitálu svojej spoločnosti investičnému fondu Clessidra, ktorý nedokázal výrazne zlepšiť výsledky spoločnosti. V roku 2019 potom celú spoločnosť kúpil dubajský fond Vision Investments.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok