Rekordné prezidentské voľby pre stávkové kancelárie. Ktorému kandidátovi verili tipéri najviac a koľko vyhrali?

ta3/Soňa Búranová
7.4.2024 17:25

Prezidentské voľby priniesli nábery v hodnote až 4,32 milióna eur. Oznámila to jedna zo stávkových kancelárií, pre ktorú je to rekordné číslo.

Korčok Pelle.png
Reprofoto: Facebook/Ivan Korčok, Peter Pellegrini/filmcommission.sk

Vysoké výhry

Najvyššia výhra predstavuje 42-tisíc eur. Tipér stavil na výhru Petra Pellegriniho 20-tisíc eur. Urobil tak v deň konania druhého kola volieb. Vtedy bol kurz na šéfa Hlasu 2,1:1.

34-tisíc eur vyhral tipér, ktorý na Pellegriniho triumf stavil 25 500 eur. Urobil tak necelé tri dni pred prvým kolom. Vtedy bol kurz na predsedu parlamentu 1,33:1.

Viac verili Pellegrinimu

Občania, ktorí si stavili v týchto prezidentských voľbách, viac verili Pellegrimu. Dokazujú to aj stávky za približne 1,07 milióna eur, zatiaľ čo na víťazstvo Ivana Korčoka bolo dokopy stavených 730-tisíc eur.

Čo sa týka záujmu o voľby v dvoch kolách, vyššie stávky boli zaznamenané v druhom kole, a to o približne 175-tisíc eur.

„Prezidentské voľby potvrdili, že záujem o spoločenské stávky je atraktívnym doplnkom ku štandardnej športovej ponuke. Ľudia vo veľkom prežívali aj volebnú noc, čo dokumentujú nábery na tzv. live stávky po uzatvorení volebných miestností, ktorých sa nabralo približne 750-tisíc eur,“ uviedol vedúci bookmakerov a špecialista na politické stávky Pavol Boško.

Pozrite si archívnu reportáž o kampani počas veľkonočných sviatkov.

Viedol aj Korčok

Iná stávková kancelária len tri dni pred voľbami oznámila, že po prekvapivom výsledku prvého kola sa stávkujúci rozhodli vložiť svoje peniaze na nového favorita. Bol ním Korčok. Zmenili sa nielen stávky, ale aj kurzy.

Popularita Pellegriniho vtedy mierne klesla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok