Stretli sa koaliční lídri. Danko verejne podporil šéfa Hlasu a Fico odkázal, že Smer volí Pellegriniho

ta3/Soňa Búranová/ Lenka Klobučníková
3.4.2024 13:02 , Aktualizované: 3.4.2024 14:15

Lídri koaličných strán sa v stredu 3. apríla stretli na ústredí SNS na Šafárikovom námestí v Bratislave. Koaličná trojka vyjadrila pred druhým kolom volieb podporu Petrovi Pellegrinimu.

Fico Pellegrini Danko koaličná rada
TASR/Pavel Neubauer

Vyhlásenie lídrov

Danko verejne vyhlásil že SNS sa hlási k spolupráci so Smerom a Hlasom. "Politický život je o zostupoch a pádoch. Nie je nič ľahšie ako zažiariť, ale človek veľmi rýchlo zhasne," povedal v úvode Danko.

"Tak ako Fico je skúseným politikom, tak aj Pellegrini mal šťastie, že v jednej skúsenej profesionálnej strane profesionálne rástol," podotkol.

Danko hovorí o politickom zle

"Peter Pellegrini založil svoju vlastnú stranu Hlas-SD a ukázal, že je lídrom. Nech o nás troch hovorí kto chce, čo chce. Neviem si predstaviť inú politickú stranu, ktorá by dokázala prekonávať problémy ako my," zdôraznil Danko.

Tvrdí, že Korčok zosobňuje politické zlo. Má svoje denníky, kde ak by Pellegrini niečo povedal, nedali by mu priestor. "Som rád, že táto vláda vznikla. Mojou prioritou je udržať vládu," dodal.

SNS už skôr oznámila, že v druhom kole prezidentských volieb podporí Petra Pellegriniho.

Danko poprial Pellegrinimu, aby Korčoka v mene SNS porazil.

Pozrite si celé vyhlásenie koaličných lídrov.

Vyjadrenie Fica

Fico zdôraznil, že išlo o koaličnú radu. Poďakoval Dankovi, že tri dni pred prezidentskými voľbami zvolal túto radu na pôde SNS a urobil vyhlásenie, kde podporil Petra Pellegriniho. "Nie sme tu na to, aby sme tu nariekali. Dohodli sme sa, že sa uvidíme budúci týždeň v stredu, kedy bude koaličná rada a budeme preberať program Národnej rady. Obsahuje celý rad mimoriadne dôležitých návrhov zákonov," zdôraznil Fico. 

"Dohodli sa na tom, že budú musieť v niektorých prípadoch konať razantnejšie. Dosiahli sme to, čo sme potrebovali a zrušil sa ÚŠP," povedal Fico s tým, že májú jasného favorita a ním je Peter Pellegrini.

Smer, Hlas a SNS vo vyhlásení varujú pred Ivanom Korčokom a tvrdia, že by ohrozoval stabilitu štátu. Korčok sa podľa koalície bude snažiť zasahovať do výsledku parlamentných volieb a bude robiť kroky, aby boli predčasné voľby.

Pozrite si príchod predsedu strany Smeru Roberta Fica.

Na stretnutie dorazil aj Igor Melicher, štátny tajomník rezortu obrany. Prítomný je aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS).

Pozrite si príchod kandidáta na prezidenta Petra Pellegriniho.

Veľké stretnutie

Stretnutie lídrov koaličných strán SNS avizovala už minulý týždeň. Pôvodne sa malo konať v utorok, napokon sa presunulo na stredu 3. apríla.

"SNS upresňuje termín stretnutia, ktorý bol pôvodne avizovaný na utorok a potvrdzuje, že stretnutie sa uskutoční za prítomnosti lídrov strany Smer Roberta Fica a predsedu strany Hlas Petra Pellegriniho, ako aj predsedu SNS Andreja Danka," doplnila hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok