Vážne pochybenie personálu. Polícia vyšetruje zámenu pacientiek v pražskej nemocnici ako ublíženie na zdraví

ta3
29.3.2024 15:59

Zámenu pacientiek v pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka, kvôli ktorej jedna zo žien potratila, kriminalisti vyšetrujú pre podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Na sociálnej sieti X to uviedla česká polícia.

TN-NEMOCNICA
ta3

Polícia ČR tiež oznámila, že ju počas soboty kontaktoval právny zástupca jednej z pacientiek. Zdravotníci v nemocnici Bulovka ženy zamenili v pondelok (25. marca). Informoval český spravodajský web ČT24.

Televízia CNN Prima News vo štvrtok uviedla, že obe ženy boli cudzinky, ktoré žijú v Česku.

Ublíženie na zdraví z nedbanlivosti

"Kriminalisti na základe novo získaných informácií vo veci začali úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," napísala polícia na sieti X. Predtým vyzvala, aby sa jej ženy ozvali.

Zdravá tehotná žena, ktorá v nemocnici Bulovka potratila, prišla podľa CNN Prima News na bežnú kontrolu. Druhej žene mali lekári vykonať takzvanú kyretáž, ktorá sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale možno tak aj ukončiť tehotenstvo.

Ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok oznámilo, že udalosť považuje za neospravedlniteľné zlyhanie ľudského faktora. Nemocnica sa rodine ospravedlnila a je pripravená poskytnúť pacientke odškodnenie, vinníci boli postavení mimo služby, uviedol hovorca ministerstva Ondřej Jakob.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok