Nitrania majú na dosah historické prvenstvo. Potrebujú k nemu výhru nad Popradom. O čo ide?

ta3
29.3.2024 10:27

O najväčšiu štvrťfinálovú drámu sa starajú paradoxne prvý a ôsmy tím po základnej časti.

HK Nitra
TASR/František Iván

Ak hokejisti Nitry zvládnu dnes pred vlastnými fanúšikmi zvíťaziť v šiestom štvrťfinálovom stretnutí proti Popradu, stanú sa prvým tímom v našej najvyššej súťaži, ktorý postúpi do semifinále na úkor víťaza základnej časti. 

Zakopnutie Popradu

Poprad v sérii viedol 1:0 aj 2:1, následne prehral pod Zoborom po nájazdoch, bolo 2:2 a v stredu dopustil doma nečakaný obrat. Nielen v zápase, ale aj v sérii. Po prvej tretine totiž viedol 3:0, no keď v záverečnej 20-minútovke štyrikrát inkasoval, namiesto postupového mečbalu ho teraz ide odvracať v horúcom prostredí pred vypredaným nitrianskym štadiónom.

Bude čisto východoslovenské semifinále?

Ak by "kamzíci" neuspeli ani tretíkrát za sebou, prvýkrát v 30-ročnej histórii najvyššej slovenskej súťaže by bolo semifinále play-off bez víťaza základnej časti. Ak Nitru zdolajú, séria sa vráti späť pod Tatry, kde by sa o postupujúcom rozhodlo na Veľkonočnú nedeľu. Okrem iného sa v tejto sérii hrá aj o to, či uvidíme v Tipos extralige čisto východniarske semifinále, keďže doň už skôr postúpili Košice, Spišská Nová Ves a Michalovce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok