Žijú normálnym životom. Zrastené dvojičky nemali prežiť, dnes ale pracujú a jedna z nich sa dokonca vydala

ta3/KŽ
29.3.2024 05:00

Sestry Abby a Brittany Henselové žijú normálnym životom. Až na to, že zdieľajú jedno telo. Siamské dvojičky majú zamestnanie a jedna zo sestier dokonca partnera. TODAY.com zistil, že Abby sa vydala.

Abby and Brittany Hensel siamské dvojičky
X/ Daily Star

Sestry Henselové účinkovali v televíznej reality šou "Abby a Brittany", v ktorej ukázali, ako šoférujú, ich cestu do Európy a dokonca aj ich jazdu na mopede. Keď sa šou po jednej sezóne skončila, Abby a Brittany práve ukončili štúdium na vysokej škole s titulom z pedagogiky.

Za posledné desaťročie sa toho veľa stalo, informuje TODAY.com.

Abby, dnes 34-ročná, je vydatá. Podľa verejných záznamov sa učiteľka Abby a Josh Bowling, zdravotný brat a armádny veterán, vzali v roku 2021. Sestry sa na sociálnych sieťach podelili aj o fotografie zo svadby. Pár žije v Minnesote, kde sa Henselové narodili a vyrastali.

Obe sestry učia v Minnesote v piatom ročníku.

Doktori si mysleli, že neprežijú

Abby a Brittany sú siamské dvojčatá, ktoré majú spoločný krvný obeh a všetky orgány od pása dole. Abby ovláda ich pravú ruku a nohu, Brittany ovláda ľavú.

Keď sa Abby a Brittany v roku 1990 narodili, doktori im nedávali žiadnu šancu na prežitie. Rodičia sa neskôr rozhodli odmietnuť operáciu, pri ktorej by sestry oddelili, pretože ju považovali za príliš riskantnú. Lekári vtedy tvrdili, že je len malá šanca, že by obe operáciu prežili.

Len približne v jednom z 200-tisíc pôrodov sa vyskytnú zrastené dvojičky. Podľa Detskej nemocnice vo Filadelfii je približne 70 % zrastených dvojčiat ženského pohlavia a väčšina z nich sa narodí mŕtva, píše NBC News.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok