Jej ochota vyšla nazmar. Akčná žena chcela zachrániť ježka, celú noc sa však starala o brmbolec z čapice

ta3/Katarína Žgrlíková
28.3.2024 05:00

Angličanka zbadala na okraji cesty malého ježka, preto neváhala, zastavila a nabrala mláďa do auta. Záchranná akcia však bola zbytočná. Z ježka sa totiž vykľul brmbolec z čapice.

žena s falošným ježkom
X/ New York Post

Angličanka vzala “ježka“ domov, no zvieratko celú noc nič nezjedlo ani sa nepohlo. Preto ho vzala do záchrannej stanice Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital v okrese Cheshire. Informoval o tom New York Post.

Z ježka sa vykľul brmbolec

"Bola to prvá návšteva v ten deň. Prišla pani s krabicou a povedala, že našla na chodníku mláďa ježka, ktorému bola zima, a tak ho vzala," uviedla manažérka nemocnice pre voľne žijúce zvieratá Janet Kotzeová.

"Bola som znepokojená, lebo je ešte príliš skoro pre mláďatá ježkov. Otvorila som krabicu a neverila som vlastným očiam. Pomyslela som si, že toto určite nie je ježko, možno je to iný druh chlpatého tvora," povedala Kotzeová.

Keď však zodvihla huňatú guľku, uvedomila si, o čo ide. "Uvedomila som si, že to vôbec nie je živé, zdvihla som ho a samozrejme som cítila, že to nie je ježko ani žiadne iné zviera," vyjadrila sa Kotzeová.

Manažérka nemocnice položila brmbolec do krabice, vyšla von a znepokojenej žene povedala, na čo prišla. Záchranárka sa zahanbila a myslela si, že je to vtip.

"Bola veľmi milá a srdce mala na správnom mieste," uviedla Kotzeová. Falošného ježka vložila do škatule s novinami a dala mu mačacie granule. Držala si od tvora odstup, aby ho nevyplašila, no práve preto si nevšimla, že zvieratko nemá labky či oči.

Správne rozhodnutie

Nemocnica Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife sa cez víkend podelila o tento veselý príbeh na Facebooku a uviedla, že pridobrá povaha tejto ženy zahriala pri srdci všetkých zamestnancov.

Kotzeová pripomenula ostatným milovníkom zvierat, aby nasledovali kroky tejto ženy pri záchrane skutočného ježka, ak ho počas dňa zbadajú túlať sa po okolí, čo je znakom, že zviera je v núdzi.

"Je to pravidlo, že ježkovia by nemali byť cez deň vonku, najmä takíto malí, ale žena urobila správnu vec - odhliadnuc od toho, že to nebol ježko," napísala Kotzeová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok