Medveď, ktorý v Liptovskom Mikuláši zranil piatich ľudí, bol odstrelený. Úlovkom sa pochválil Taraba na sociálnej sieti

ta3/TASR
27.3.2024 07:59 , Aktualizované: 27.3.2024 09:16

Medveďa, ktorý zranil v Liptovskom Mikuláši piatich ľudí, zastrelili v utorok (26. 3.) večer. Na jeho identifikáciu použili dron s biometriou. Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) o tom informoval na sociálnej sieti.

Práca bezpečnostného tímu

Zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami organizoval po útoku medveďa 24-hodinové hliadky. Štátna ochrana prírody inštalovala na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžili na lokalizáciu jeho pohybu. Hlavným cieľom bolo zabezpečenie bezpečnosti obyvateľstva, ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu.

Mesto Liptovský Mikuláš odvolalo mimoriadnu situáciu, ktorú vyhlásilo 17. marca pre výskyt medveďa hnedého v obytných častiach.

Nebezpečný medveď

Medveď v nedeľu 17. marca napoludnie v Liptovskom Mikuláši poranil piatich ľudí. Mesto vyhlásilo v súvislosti s výskytom medveďa hnedého mimoriadnu situáciu. Žilinské krajské riaditeľstvo Policajného zboru nasadilo do služieb zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré monitorovali celé územie mesta a širšie okolie.

Pozrite si archívnu reportáž z 22. 3. 2024 o vyhlásení mimoriadnej situácie pre medvede:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok