Pellegrini chce byť prezidentom mieru. Vidí obrovské rozdiely v tom, čo ponúka Korčok a on sám

ta3/Soňa Búranová/TASR
24.3.2024 17:39 , Aktualizované: 24.3.2024 18:44

Prezidentský kandidát sa po výsledkoch prvého kola volieb prihovoril verejnosti. Poďakoval sa za účasť a za podporu, ktorá ho dostala do druhého kola. Hovorí, že vidí obrovské rozdiely v tom, čo ponúka Slovensko on a jeho protikandidát.

Peter Pellegrini
TASR/Martin Baumann

Chce byť prezidentom pokoja

"Chcem byť prezidentom ľudí, nie elít, médií, mimovládok alebo zahraničia. Chcem byť prezidentom mieru, ktorý hrdo a suverénne obhajuje slovenské národnoštátne záujme. Nie prezidentom, ktorý pre potľapkanie po pleci v Bruseli či Washingtone zatiahne Slovensko do vojny," vyhlásil.

V prípade, že sa v prezidentskom paláci vytvorí progresívne, liberálne a pravicové mocenské centrum, bude podľa jeho slov pracovať na tom, aby súčasný kabinet nedokončil svoje volebné obdobie.

"Pokiaľ sa naplnia hrozby, že nový prezident prevezme na svoje plecia aj zodpovednosť za slovenskú zahraničnú politiku, bude to zahraničná politika nie v prospech Slovenska, ale v prospech zahraničia," dodal s tým, že ak sa vzdáme práva veta, budú iní rozhodovať o našej migračnej politike, postoji k vojne či kultúrno-etických otázkach.

Je presvedčený, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá pracuje pre ľudí. Korčokovi podporovatelia podľa neho otvorenie hovoria, že zvolenie Korčoka bude začiatkom konca tejto koalície.

Pozrite si celé vyjadrenie Petra Pellegriniho.

Korčok nesúhlasí

Korčok po víťazstve v prvom kole deklaroval, že je pripravený spolupracovať s vládou. Zároveň sa chce v prípade potreby vždy ozvať.

"Chcem hovoriť viac k tým desiatkam tisícom voličov vládnej koalície, ktorí nesúhlasia s tým, kde vláda Slovenskej republiky ťahá Slovensko," vyhlásil Korčok.

Podľa neho treba tiež hovoriť o sľuboch, ktoré dala vládna koalícia. Zopakoval, že vo svojej osobe ponúka nezávislého prezidenta, ktorý nebude konať podľa nikoho príkazov, ale bude reprezentovať krajinu a bude zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok