Na viac ako štyri zápasy v play off sa nezmohli. Slovanu a Banskej Bystrici skončila vyraďovačka expresne rýchlo

ta3/Patrik Mindžák/TASR
23.3.2024 20:46

Po dueloch v Bratislave a Banskej Bystrici sme spoznali dvoch semifinalistov Tipos extraligy. Stali sa nimi Spišiaci a Košičania. Oba tímy z východu pochovali nádeje na titul svojich protivníkov už v najkratšom možnom čase. Na svojich súperov v ďalšom kole si však ešte musia počkať.

23032024_slovan_kosice_7029830.jpg
TASR/Dano Veselský

Kľúčový moment v presilovke o dvoch hráčov

Hokejisti HK Spišská Nová Ves postúpili do semifinále play off Tipos extraligy 2023/2024. Vyhrali vo štvrtom stretnutí štvrťfinálovej série na ľade HC '05 Banská Bystrica 6:3 a v sérii triumfovali jednoznačne 4:0 na zápasy.

Dvoma gólmi a asistenciou sa blysol kanadský útočník hostí Anthony Nellis. Spišská Nová Ves si na meno svojho ďalšieho súpera ešte musí počkať.

Do vedenia išli v prvej tretine domáci hokejisti, keď sa po vyhratom buly ujala strela Lužu spoza kruhov. Následne „barani“ nezvýšili vedenie v presilovke o dvoch hráčov a pykali. Vandasov únik v oslabení ešte neskončil gólom, ale Dužuganov po chybe D. Stránskeho bol úspešný – 1:1.

V strednom dejstve otočil vývoj Myklucha pred odkrytou bránkou a na 3:1 zvýšil v presilovke od modrej Merežko. Lenže Bystričania o 22 sekúnd odpovedali zásluhou Bačíka na 2:3.

V tretej tretine základ úspechu hostí položil Nellis, ktorý pred prázdnou bránkou nezaváhal a pridal aj poistku v podobe gólu na 5:2. Posledný šiesty zásah Spišiakov obstaral v úniku bekhendom Kerbashian, za domácich už iba skorigoval Vela.

20240323_hokej_bystrica_sp_nova_ves_10029811.jpg TASR/Ján Krošlák Na snímke gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.

Ani raz ich nezdolali

Hokejisti Košíc postúpili do semifinále play off Tipos extraligy 2023/2024. Vo štvrtom štvrťfinálovom zápase zvíťazili na ľade Slovana Bratislava 4:2 a v sérii triumfovali hladko 4:0.

Slovan išiel do vedenia už po 55 sekundách, no Jääskeläinen a Bartánus otočili skóre.

Na konci druhej tretiny vyrovnal Mahbod, no v 50. minúte dal rozhodujúci gól Slovák a do prázdnej bránky pridal poistku Rogoň. Košice tak zdolali Slovan aj v ôsmom zápase v tejto sezóne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok