Ukrajina a Rusko sa zasypali dronmi. Obe strany hlásia, že väčšinu zostrelili, obete nie sú

ta3
25.2.2024 09:00 , Aktualizované: 25.2.2024 09:51

Ukrajinská protivzdušná obrana počas noci na nedeľu zostrelila 16 z 18 dronov, vypustených Ruskom, oznámilo ukrajinské letectvo. Ruské ministerstvo obrany naopak hlási zničenie šiestich dronov nad Čiernym morom a nad pohraničnou Belgorodskou oblasťou.

Útok dronu na Ukrajine
TASR/AP
Ukrajinské mesto zasiahnuté dronom (ilustračný obrázok)

Zostrelenie množstva dronov

Podobné tvrdenia nepriateľských strán nemožno v podmienkach vojnového konfliktu bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov.

Ruské drony boli podľa letectva zničené nad ôsmimi z 24 oblastí Ukrajiny, na juhu, východe a v centrálnej časti krajiny. V Kyjeve a okolí trosky zostrelených dronov dopadli do neobývaných miest, ubezpečila oblastná vojenská správa podľa ruskej redakcie BBC. Nálet sa zaobišiel bez poškodenia obytnej a kritickej infraštruktúry, bez obetí a ranených.

Pozrite si rozhovor s naším veľvyslancom SR pri NATO.

Ruský zásah na západe

Poškodenie bližšie nespresneného objektu infraštruktúry naopak hlási správa Chmelnyckej oblasti v západnej časti krajiny. Obete či škody na obytných domoch nie sú hasené, uviedla.

Rusi v noci najprv odpálili z oblasti Čierneho mora dve protiradarové strely Ch-31P, ktoré sa však podarilo zostreliť, a potom nasledovali nálety dronov v dvoch vlnách s dvojhodinovým rozstupom, uviedlo južné veliteľstvo ukrajinských síl. K priamym zásahom podľa neho nedošlo, dodala BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok