Resocializačné centrum Čistý deň prišli prehľadať policajti

TA3 SITA TASR
19.9.2016 10:51

Inštitúciu, ktorá je v centra kauzy údajného zneužívania mladých dievčat, prišli so súhlasom prokurátora prehľadať policajné jednotky.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová, policajti prišli vykonať so súhlasom prokurátora prehliadku nebytových priestorov. „Prebieha vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania a týrania blízkej a zverenej osoby,“ doplnila Kredatusová.

O prípade údajného znásilnenia neplnoletého 14-ročného dievčaťa v resocializačnom zariadení Čistý deň v Galante informovala nedávno poslankyňa za SaS Natália Blahová. V tomto zariadení boli podľa poslankyne aj iné znásilnenia a útoky. Ministerstvo práce v reakcii začalo v zariadení v spolupráci s Generálnou prokuratúrou kontrolu. Opoziční poslanci medzitým upozornili na ďalšie prípady bývalých klientov a zamestnancov zariadenia, ktorí hovoria o zneužívaní chovancov.

Polícia zriadila pre vyšetrovanie prípadu šesťčlenný vyšetrovací tým. Zariadenie nie je štátne, no malo akreditáciu ministerstva. Riaditeľ resocializačného strediska Peter Tománek v súvislosti s kauzou údajného sexuálneho zneužívania jednej z klientok odmietol akékoľvek systémové zlyhanie zo strany strediska, ktoré vedie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok