Austrálčania zdolali slovenské tenisové duo, získali rozhodujúci bod

TA3 TASR
17.9.2016 10:55

Slovenskí tenisti budú aj v roku 2017 účinkovať v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V barážovóm stretnutí o účasť vo svetovej skupine totiž prehrávajú na tráve v Sydney s domácou Austráliou už 0:3.

Austrálčania zdolali slovenské tenisové duo, získali rozhodujúci bod
SITA/AP

O rozhodujúci tretí bod pre austrálske farby sa v sobotňajšej štvorhre postarali Sam Groth s Johnom Peersom, ktorí v aréne Kena Rossewalla zdolali pár Andrej Martin, Igor Zelenay 6:4, 6:2, 6:7 (3) a 7:6 (2). Zápas trval 2:21 hod.

Slováci po tretí raz za sebou neuspeli v boji o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa spoznajú svojho súpera v novom ročníku prestížnej súťaže vo štvrtok 22. septembra o 14.00 SELČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

"Spokojný som s kvalitou zápasu, no spokojnejší by som bol, ak by sme získali bod a zdramatizovali túto barážovú konfrontáciu. Musím pogratulovať austrálskemu tímu, ktorý hral výborne. Od tretieho setu sme sa súperovi vyrovnali, zlepšili sme podanie, boli sme v kontakte. Diváci mohli vidieť dobrý tenis, hralo sa v dobrej atmosfére, myslím si, že to bol naozaj pekný zápas. Domáci boli sebavedomejší na servise. Ak by sme hrali piaty set, mali by sme šancu, no nedostali sme ju," povedal po zápase slovenský kapitán Mečiř pre oficiálnu daviscupovú stránku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok