KDH už vie, koho podporí v prezidentských voľbách. Kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu povedie Lexmann

ta3
17.2.2024 15:13 , Aktualizované: 17.2.2024 18:33

Opozičné KDH odporúča voliť kandidáta Ivana Korčoka. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH to uviedol predseda hnutia Milan Majerský.

"Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta SR. Očakávame od Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov SR vrátane kresťanov a konzervatívcov. Bude rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva," povedal Majerský.

Korčok za podporu poďakoval. "Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine," podotkol. Korčok pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov aj o voličov vládnej koalície.

Kto povedie kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu?

KDH súčasne informovalo, že ich kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu povedie Miriam Lexmann. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH o tom informoval podpredseda hnutia Marián Čaučík.

O celej kandidátke bude hnutie informovať v ďalších dňoch. "Lexmann bola podľa organizácie VoteWatch Europe vyhlásená za najvplyvnejšiu slovenskú europoslankyňu a je spätá s KDH už desiatky rokov. Jej bohaté skúsenosti sú zárukou toho, že KDH bude jasným hlasom hájiť hodnoty a slovenské záujmy v Európskom parlamente," skonštatoval Čaučík.

Celoslovenská rada v sobotu zároveň odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu KDH po zasadnutí rady

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok