Ošiaľu okolo Taylor Swift neušiel ani Super Bowl. Športový sviatok roka v USA zatienila tým, či vôbec stihne prísť

ta3/Kristína Górová
9.2.2024 20:00

Uplynulú nedeľu sa Taylor Swift zúčastnila odovzdávaní cien Grammy a zapísala sa do histórie, keď získala svoju štvrtú cenu za najlepší album roka. Svojimi pesničkami vyvolala celosvetový ošiaľ. Okrem hudby však zaujal aj jej vzťah s hráčom amerického futbalu Travisom Kelcem, ktorý pozorne sledujú nielen ich priaznivci. Hrá totiž vo finále športového sviatku roka v USA.

Taylor Swift a Travis Kelce
TASR/AP
Speváčka Taylor Swift s priateľom Travisom Kelcem

Americká hviezda je momentálne na medzinárodnom koncertnom turné, ktoré sa stalo senzáciou a navyše spôsobilo kolaps webstránok na predaj lístkov. Jej fanúšikovia dokonca na jednom z koncertov vyvolali seizmickú aktivitu zodpovedajúcu zemetraseniu s magnitúdom 2,3.

Stihne či nestihne?

Koncertná šnúra turné pokračuje v japonskom Tokiu. Najväčší ohlas pritom vyvoláva koncert, ktorý je naplánovaný na sobotu 10. februára. Vrásky na čele fanúšikov vyvoláva najmä otázka, či Taylor Swift stihne finálový zápas NFL (Národná liga amerického futbalu), ktorý sa uskutoční v nedeľu 11. februára o 18.30 h. v Las Vegas.

V zápase, ktorý poznáme pod názvom Super Bowl, sa predstaví priateľ speváčky – Travis Kelce. Ten je hráčom tímu Kansas City Chiefs, ktorý bude vo finále čeliť tímu San Francisco 49ers.

Tokio a Las Vegas delí takmer 9-tisíc kilometrov a 17-hodinový časový posun. Tento cestovný hlavolam tak vyvoláva otázku: Môže Taylor Swift vystúpiť v Tokiu a stihnúť návrat na Super Bowl?

Čas je na jej strane

Čas hrá v prospech americkej superhviezdy. Swift vystúpi 10. februára na štadióne Tokyo Dome. Začiatok šou je naplánovaný približne na 18.00 miestneho času. Počítať treba s predskokanmi, no Swift zvyčajne svoje vystúpenie „odpáli“ dve hodiny po začiatku koncertu.

Na tomto koncerte však nie sú známi žiadni predskokani, čo znamená, že by mohla vystúpiť skôr, ako zvyčajne, pripomína portál NBC Sports.

Matematika hovorí jasne

Jej povestne dlhý 44-piesňový setlist trvá približne 3,5 hodiny. Ak odletí z letiska Haneda, ktoré je najbližšie k štadiónu, Swift by mohla byť „v oblakoch" už o polnoci. Let z Tokia do Las Vegas trvá približne 12 hodín a prekonáva deväť časových pásiem, ako aj medzinárodnú dátumovú hranicu.

Tokio je o 17 hodín pred Las Vegas. Matematika preto hovorí jasne - ak pôjde všetko podľa plánu, tak do Las Vegas dorazí pred Super Bowlom. Túto teóriu vo svojom stanovisku podporilo aj japonské veľvyslanectvo v americkom Washingtone, D.C.

Problémy s parkovaním

Avšak, najväčšia prekážka pre včasný príchod Taylor Swift v skutočnosti nesúvisí s cestovaním. Speváčka musí mať kde zaparkovať svoje súkromné lietadlo. Predstavitelia Federálneho leteckého úradu už avizovali, že všetky miesta vyčlenené pre súkromné lietadlá sú už na letiskách v Las Vegas a okolí obsadené.

Jedno z najväčších športových podujatí roka totiž láka množstvo fanúšikov, ktorí do mesta prichádzajú aj niekoľko dní pred zápasom. Predpokladáme ale, že tím Taylor Swift zatiahne za neviditeľné nitky, jej lietadlu sa podarí zaparkovať a svojho priateľa podporí priamo v hľadisku.

Ďalšia otázka

Niektorí fanúšikovia si tiež kladú otázku, či speváčka nevystúpi počas polčasovej prestávky zápasu. Polčasová šou Super Bowlu každoročne priťahuje obrovskú pozornosť a zabezpečujú ju hudobné megahviezdy.

Odpoveď na túto otázku je však známa už od septembra, keď NFL oznámila, že tohtoročnou hviezdou bude spevák Usher. Taylor Swift si tak na svoju premiérovú polčasovú šou bude musieť počkať. 

Zvýšená ostražitosť

Na účasť americkej speváčky je pripravený aj bezpečnostný tím Super Bowlu, píše USA Today Sports. Už teraz sú bezpečnostné úrady "mimoriadne ostražité", keď sa na jednom štadióne zhromaždí 65-tisíc ľudí, a to aj bez prítomnosti speváčky, uviedol tajomník pre vnútornú bezpečnosť Alejandro Mayorkas.

"Našimi prioritami sú bezpečnosť a ochrana všetkých zúčastnených, a na to sa zameriavame. A keď je tu ďalšia celebrita, ktorá prinesie väčšiu pozornosť, už sme v stave zvýšenej ostražitosti," povedal Mayorkas.

Pozrite si reportáž z udeľovania cien Grammy, na ktorom zažiarila aj Taylor Swift.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok